Sari la conținut
filters banner image

Cum se curăță filtrul mașinii de spălat vase?

Aflați mai multe despre filtrele mașinii de spălat vase și cum să le curățați, de la identificarea semnelor că este nevoie de o curățare, până la diferitele filtre disponibile.

Scopul principal al filtrului mașinii de spălat vase este de a proteja pompa să nu se înfunde sau să se deterioreze din cauza resturilor alimentare. De asemenea, ajută la prevenirea recirculării resturilor de mâncare înapoi pe vase. Deoarece joacă un rol atât de important, un filtru pentru mașina de spălat vase bine întreținut și curat poate face diferența atunci când vine vorba de pahare și vase curate, strălucitoare și fără pete.

Filtru manual vs. filtru cu autocurățare

Există două tipuri de filtre disponibile pentru mașina de spălat vase: filtrul cu autocurățare și cel manual. Puteți afla pe care îl aveți consultând manualul de utilizare al mașinii de spălat vase.

Filtrele cu autocurățare nu au nevoie de prea multă întreținere, deoarece de multe ori nu există nicio acumulare de care să vă faceți griji. Acest lucru se datorează faptului că au un tocător care macină resturile de alimente și apoi spală scurgerea. Dezavantajul acestor tipuri de filtre este că tind să fie mult mai gălăgioase decât filtrele manuale din cauza procesului de măcinare.

Pe de altă parte, filtrele manuale pentru mașina de spălat vase au de obicei o plasă care captează bucățile de mâncare - pe care va trebui apoi să le eliminați manual. Acest lucru necesită cel puțin o curățare lunară (sau, mai des, în funcție de cât de des utilizați mașina) pentru a preveni acumularea de resturi alimentare, mirosuri neplăcute și o eventuală reducere a fluxului de apă. Toate acestea vor împiedica, desigur, curățarea generală a mașinii de spălat vase, astfel încât este importantă menținerea curată a filtrului manual.

Cel mai bun mod de a curăța un filtru pentru mașina de spălat vase

Curățarea regulată a filtrului mașinii de spălat vase este esențială pentru o bună funcționare a mașinii. Trebuie doar să urmați aceste instrucțiuni simple:

  1. Goliți complet mașina de spălat vase și scoateți raftul inferior
  2. Localizați filtrul (ar trebui să arate ca un tub cilindric scurt), răsuciți-l pentru a-l debloca și apoi scoateți-l ușor din mașină. Poate avea două părți: tubul și un filtru plat sub el. Acesta va trebui, de asemenea, scos.
  3. Spălați filtrul sub jetul de apă pentru a-l curăța, eliminând orice resturi vizibile. Poate fi necesar să utilizați detergent de vase și un burete vechi și moale pentru a elimina urmele de calcar și alimente. Curățați-l ușor, pentru a nu rupe plasa de filtrare.
  4. Introduceți filtrul înapoi în mașină și blocați-l în poziția inițială.

 

Semne că ar trebui să curățați filtrul mai mult

Fiind ascuns în spatele raftului inferior al mașinii de spălat vase, este ușor să uitați să curățați filtrul în mod regulat, dar dacă observați oricare din semnele e mai jos înseamnă că este timpul să-l curățați:

  • Acumularea vizibilă de alimente în filtru
  • Apa nu se scurge în mod corespunzător
  • Mirosuri urâte și neplăcute
  • Pete sau resturi de alimente vizibile rămase pe vase, pahare și tacâmuri
  • Alimente blocate în brațul pulverizatorului

Acum că știți cum să curățați filtrul mașinii de spălat vase (și cât de rapid și ușor este), încearcați să vă obișnuiți să-l curățați cel puțin o dată pe lună. Din fericire, dacă vă curățați bine vasele de resturi alimentare înainte de a le pune în mașina de spălat vase, este posibil să trebuiască să o faceți mai rar. În orice caz, curățarea obișnuită a filtrului ar putea fi, de asemenea, ocazia perfectă de a curăța mașina de spălat vase. Utilizați soluția de curățare Finish pentru a face acest lucru.