Sari la conținut
Banner pentru economisirea apei

ECONOMISIȚI APA. SPĂLAȚI INTELIGENT.

Daca nu acționăm împreună pentru a reduce consumul și risipa inutilă a apei, în câteva decenii nu va mai fi suficientă apă pentru a ne satisface toate nevoile. Haideți sa protejăm apa. Împreună.

Știm că, prin schimbări minore în comportamentul nostru, precum renunțatul la pre-clătirea vaselor sau înlocuirea spălării manuale a acestora cu spălarea automată, putem salva mii de litri de apă. Așadar, să facem cu toții alegeri inteligente în ceea ce privește apa pentru a asigura viitorul planetei.

UNDE SE PIERDE APA NOASTRĂ?

Consumul zilnic de apă este dublu față de media globală!

MANIFESTO-UL NOSTRU

6 MODALITĂȚI DE A ECONOMISI APA

Conștientizarea ocaziilor în care irosim apa ne poate inspira să luăm acțiuni pozitive. Sunt multe acțiuni pe care fiecare dintre noi le poate face pentru a reduce consumul de apă, iar ele pot face o mare diferență la nivel global. Împreună trebuie să reducem consumul de apă pentru a evita o posibilă criză severă de apă.

Dușul

Economisiți 40% din consumul de apă pe minut cu dușuri rapide. Faceți dușuri rapide ce folosesc nu mai puțin de 6 litri pe minut, economisind 20 de litri la un duș de 5 minute.

Apa de la toaletă

Economisiți 50% din consumul de apă folosit la toaletă prin folosirea toaletelor moderne „dual flash” ce consumă doar 6 litri per folosire sau chiar mai puțin.

Spălarea rufelor

Economisiți aproximativ 60% per spălare. O mașină de spălat performantă, din categoria energetică A folosește în mod obișnuit doar 56 de litri per spălare.

Spălarea vaselor

Economisiți 85% per spălare. O mașină de spălat vase folosește doar 10 litri per spălare, economisind mai mult de 50 de litri pe zi vs. spălarea manuală a vaselor.

Robinetele

Economisiți 91% per minut. Robinetele dotate cu filtre pentru controlarea fluxului de apă pot folosi mai puțin de 800ml de apă per minut, economisind până la 8 litri.

În grădină

Economisiți peste 99% pe oră instalând un irigator prin picurare ce folosește doar 4 litri pe oră, economisind până la 996 de litri.