Sari la conținut
unclogging banner image

Cum să desfundați mașina de spălat vase

Utilizați ghidul nostru pentru protejarea și desfundarea mașinii de spălat, ce cuprinde inclusiv ce produse recomandăm să folosiți.

„Dacă ai grijă de uneltele tale, atunci ele vor avea grijă de tine...” Acest lucru este extrem de important de reținut atunci când vine vorba de mașina de spălat vase, care depinde de ce îngrijire primește pentru a funcționa la standarde înalte. Un lucru care o poate împiedica să funcționeze cum trebuie este înfundarea acesteia. Dacă acest lucru vi se pare familiar, iată ce puteți face pentru a preveni și a remedia problema.

De ce se poate înfunda mașina mea de spălat vase?

Mașina de spălat vase poate fi înfundată de o serie de lucruri. Când folosiți în mod constant mașina de spălat de vase, alimentele, grăsimile și alte reziduuri vă pot înfunda mașina. În plus, zonele cu apă dură se pot confrunta cu o depunere de calcar pe conducte care poate înfunda scurgerea.

De asemenea, mașina de spălat vase poate să fie mai predispusă înfundării dacă nu curățați bucățile mari de alimente de pe farfurii și vasele de copt. Este important să rețineți că nu trebuie să clătiți vasele înainte de a le pune în mașina de spălat vase. La urma urmei, această activitate risipește apa în mod inutil! Combinația dintre o curățare rapidă (dar minuțioasă), un detergent puternic de la Finish utilizat conform instrucțiunilor și o mașină de spălat vase modernă setată corect, reprezintă tot ceea ce aveți nevoie. Acești trei factori se vor asigura că vasele dvs. ies curate și strălucitoare de fiecare dată.

 

Cum să evitați înfundarea mașinii de spălat vase?

Pentru a evita înfundarea mașinii de spălat vase, vă sugerăm să utilizați soluția de curățare Finish. Formula sa curăță mașina de spălat vase luptând împotriva grăsimii, calcarului și mirosului neplăcut din părțile ascunse ale mașinii:

  1. Asigurați-vă că mașina este goală și nu adăugați niciun alt detergent.
  2. Scoateți autocolantul din partea de sus a sticlei (dar păstrați capacul) și așezați-o cu susul în jos într-o poziție sigură.
  3. Închideți ușa și setați mașina pe programul cu temperatura cea mai ridicată - capacul se va topi eliberând conținutul sticlei.
  4. Odată terminat ciclul de spălare, scoateți sticla, reciclați-o și utilizați mașina de spălat vase având siguranța că poate funcționa la eficiență maximă.
  5. Pentru cele mai bune rezultate, repetați procedura o dată la 3 luni.

 

Cum se curăță o mașină de spălat vase care nu evacuează apa?

Dacă mașina de spălat vase curge este posibil să existe un blocaj pe care soluția de curățare nu îl poate remedia. Dacă trebuie să evacuați mașina de spălat vase de apa acumulată, începeți prin golirea mașinii de spălat vase pentru un acces mai ușor. Pentru a face acest lucru, urmați pașii de mai jos pentru a evacua apa din mașina de spălat vase într-un mod cât mai eficient:

 

Scoateți din priză: Asigurați-vă că scoateți din priză mașina de spălat vase.

Scoateți apa acumulată: Îndepărtați cât mai multă apă cu un prosop, o cârpă sau alt material absorbant.

Localizați furtunul de scurgere: Acesta este ceea ce conectează mașina de spălat vase la țeava de evacuare a apei uzate. De obicei, puteți găsi furtunul de scurgere sub chiuvetă sau în spatele mașinii de spălat vase.

Scoateți și curățați: După ce ați făcut acest lucru, puteți utiliza niște clești pentru a deconecta furtunul și a-l curăța. Vă recomandăm să utilizați un dispozitiv comercial de desfundare, cum ar fi un dispozitiv de curățare a țevilor pentru a-l desfunda.

Verificați scurgerea mașinii de spălat vase: După ce v-ați asigurat că furtunul de scurgere este desfăcut, este timpul să faceți același lucru cu scurgerea mașinii de spălat vase. O puteți găsi în partea de jos a mașinii de spălat vase, pe care va trebui să o scoateți cu o șurubelniță și repetați același pas ca cel de mai sus.

 

Dacă ați făcut acest lucru și mașina de spălat vase este tot înfundată, vă sugerăm să chemați un specialist!

Din când în când, este bine să curățați mașina de spălat vase în interior și pe exterior. Acest lucru vă ajută să o mențineți funcțională pentru mai mult timp, iar cel mai valoros electrocasnic va continua să funcționeze la capacitate maximă.