Sari la conținut
water banner image

Câtă apă folosește o mașină de spălat vase?

O folosim în fiecare zi, dar oare știm cu adevărat ce se întâmplă în spatele ușii mașinii noastre de spălat vase? Descoperiți câtă apă folosește o mașină de spălat vase și cum puteți economisi această resursă prețioasă urmând câteva sfaturi ușor de pus în practică.

Fiind unul dintre cele mai mari electrocasnice din casa dvs., nu ar fi un lucru de judecat faptul că bănuiți că mașina de spălat vase folosește o cantitate considerabilă de apă la fiecare ciclu de spălare. Așadar, mașinile de spălat vase economisesc sau risipesc multă apă? Ei bine, depinde de marca și modelul mașinii dvs.

Desigur, o mașină de spălat vase modernă, eficientă din punct de vedere energetic, va fi mult mai rentabilă decât un model mai vechi. De fapt, mașinile de spălat vase care datează de dinainte de 1994 pot folosi între 37-56 de litri de apă per ciclu de spălare(1).

Cum să economisiți apă atunci când utilizați mașina de spălat vase?

Atunci când vine vorba de economisirea apei la fiecare ciclu de spălare, orice acțiune, indiferent cât de mică, pe care o faceți, contează. Nu numai că sfaturile de mai jos vă vor ajuta să reduceți costurile facturii de apă, dar vă vor asigura, de asemenea, că mașina de spălat vase va avea viață mai lungă - și vă va menține vasele curate ca lacrima!

 

Sfaturi:

  1. Economisiți apa și săriți peste pre-clătire. Pre-clătirea vaselor înainte de a le pune în mașina de spălat vase poate irosi în jur de 1115 litri de apă pe an!
  2. Evitați să aveți mai multe cicluri de spălare pe zi și așteptați să porniți mașina de spălat vase doar atunci când este plină. Desigur, dacă aveți o familie numeroasă, este posibil să fie nevoie să porniți mașina de spălat vase de mai multe ori pe zi. Cu toate acestea, asigurându-vă că aveți întotdeauna mașina plină înainte de a o porni, vă va ajuta să rulați cel mai eficient ciclu posibil!
  3. Asigurați-vă că interiorul mașinii de spălat vase este curat și că brațul pulverizator nu este blocat. Astfel nu veți fi nevoit/ă să rulați mai multe cicluri de spălare.
  4. Alegeți funcția ECO, care vă va spăla vasele la o temperatură mai scăzută și va folosi mai puțină apă în timpul fiecărui ciclu.
  5. Utilizați un detergent de calitate, cum ar fi Finish Ultimate pentru a vă asigura că vasele dvs. ies strălucitor de curate din prima, de fiecare dată.

 

1. https://www.directenergy.com/learning-center/energy-efficiency/how-much-energy-dishwasher-use