Sari la conținut
cutlery banner image

Cum curățați tacâmurile în mașina de spălat vase

De la a pune sau nu tacâmurile din argint în mașina de spălat vase până la cum să încarcați raftul de tacâmuri în mașina de spălat vase, vă împărtășim sfaturile noastre pentru a vă asigura rezultate strălucitoare după fiecare spălare.

De la îngrijirea argintăriei prețioase până la asigurarea faptului că tacâmurile dvs scumpe nu se deteriorează, este important să înțelegeți cum să încărcați corect un raft de tacâmuri în mașina de spălat vase pentru a obține rezultate excelente.

Cum ar trebui așezate tacâmurile în mașina de spălat vase?

Întrebarea dacă să vă așezați cuțitele, furculițele și lingurile cu mânerul în sus sau în jos este o dezbatere comună atunci când vine vorba despre cum să încărcați tacâmurile în mașina de spălat vase. Adevărul este că există mai multe modalități de a face acest lucru, în funcție de cât de plină este mașina de spălat vase.

Dacă aveți spațiu, mânerele lingurilor pot fi așezate în sus. Cu toate acestea, dacă umpleți raftul la capacitate maximă, cel mai bine este să așezați mânerele lingurilor în jos pentru a economisi spațiu. Ustensilele mari, cum ar fi cleștii pentru friptură și polonicele, pot fi așezate pe raftul superior, în timp ce furculițele și cuțitele sunt mai sigure de plasat în raftul de tacâmuri cu lama în jos (din motive evidente!).

Indiferent dacă sunteți de partea celor care le așază cu mânerul în sus sau în jos, este întotdeauna mai bine să consultați mai întâi manualul de utilizare al mașinii de spălat vase pentru a fi siguri.

 

Puteți spăla cuțite în mașina de spălat vase?

Atunci când vine vorba de a spăla cuțitele la mașina de spălat vase, totul depinde de tipul de cuțit. Pe majoritatea le puteți pune în mașina de spălat, dar pe cele mai prețioase poate ar fi indicat să le spălați manual. Aici vorbim despre cele scumpe, cum ar fi cuțitele cu mâner sculptat, cele mai bune cuțite pentru friptură, cuțite ceramice, și cele pe care doriți să le păstrați foarte ascuțite. Recomandăm acest lucru pentru că introducerea cuțitelor ascuțite în mașina de spălat vase le poate toci în timp, așa că spălarea manuală a celor mai valoroase (gândiți-vă la cele pe care le utilizați pentru feliere, cojire, tocare!) le va menține ascuțite pentru mai mult timp.

 

Mașinile de spălat vase tocesc toate cuțitele?

Procesul de spălare din mașinile de spălat vase are tendința de a toci în timp cuțitele ascuțite, dar acest lucru nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare dacă discutăm despre cuțitele pe care le utilizați în fiecare zi. În plus, nu avem întotdeauna timp să spălăm toate cuțitele manual – așa că, dacă le puneți în mașina de spălat vase, țineți cont de aceste lucruri:

 • Separați întotdeauna cuțitele ascuțite așezându-le în rafturile de tacâmuri: Cele mai bune cuțite trebuie să fie întotdeauna așezate separat, astfel încât să nu intre în contact cu celelalte vase în timpul spălării.
 • Achiziționați un suport pentru cuțite pentru mașina de spălat vase: acest lucru vă va asigura o curățare eficientă a acestora și nu va cauza aceleași probleme pe care le-ar putea cauza așezarea lor într-un singur coș.
 • Așezați întotdeauna cuțitele cu mânerul în sus: Ar trebui să puneți întotdeauna cuțitele cu partea contondentă în jos pentru a evita orice tip de accident.
 • Alegeți tabletele potrivite pentru mașina de spălat vase: Acest lucru vă va ajuta să scoateți în evidență puterea de curățare a unei mașini de spălat vase și să mențineți strălucirea cuțitelor ascuțite. Vă recomandăm un detergent pentru mașina de spălat vase Finish.
0:56
Tutorial video: Cum încarci mașina de spălat vase

Detergentul utilizat trebuie să completeze acțiunea de curățare a mașinii de spălat vase. Detergentul automat este special conceput pentru a descompune resturile alimentare și grăsimea, împiedică redepunerea acestora în timpul procesului de spălare, urmând ca acestea să fie complet eliminate după ultima clătire. Mai mult, acesta produce o cantitate limitată de spumă, sau chiar deloc.

Pentru cele mai bune rezultate, folosiți detergentul recomandat de producătorul mașinii dvs de spălat vase.

Finish este brandul #1 recomandat de cei mai importanți producători de mașini de spălat vase. Un exemplu de producător bine cunoscut este Bosch*. În zonele cu apă foarte dură, vă recomandăm, de asemenea, utilizarea separată a sării dedurizante și a soluției de clătire pentru a proteja mașina de spălat vase și a obține cele mai bune rezultate.

*Finish este detergentul nr. 1 recomandat, bazat pe cotele de piață ale producătorilor de mașini de spălat vase care recomandă Finish.

Nu este nevoie! Pre-clătirea este de domeniul trecutului. Și, deși în multe gospodării încă se întâmplă, această practică implică risipă de timp și resurse prețioase de apă.

Detergenții moderni precum Finish Ultimate conțin atât înălbitor, cât și enzime, recomandarea producătorilor de mașini de spălat vase fiind de a fi utilizați fără pre-clătire.

Înălbitorul luptă împotriva petelor dure, cum ar fi cele de ceai și cafea, iar enzimele dispersează proteinele și amidonul. Tot ce trebuie să faceți este să aruncați resturile alimentare în coșul de gunoi și să încărcați mașina de spălat vase.

Tabletele pentru mașina de spălat vase conțin agenți tensioactivi, care au efect asupra lichidului în care sunt adăugați, ceea ce îi face mai eficienți în eliminarea resturilor alimentare. Tabletele conțin, de asemenea, enzime (pentru a descompune alimentele care conțin amidon și proteine), substanțe (pentru a combate apa dură) și înălbitori siguri.

După ce ați introdus tableta în compartimentul pentru detergent, mașina va elibera conținutul la momentul oportun, permițând tabletei să se dizolve în apă, eliberând toate ingredientele pentru curățarea vaselor!

Detergentul de spălat vase trebuie depozitat într-un mediu uscat. Dacă utilizați detergent pudră, aveți grijă să închideți punga după fiecare utilizare pentru a menține produsul uscat (și pentru a evita vărsarea accidentală!). La fel ca toate celelalte produsele de curățare, nu lăsați detergentul la îndemâna copiilor.

Soluția de clătire ajută la:

 • Obținerea unor vase strălucitoare și fără pete
 • Îmbunătățirea funcției de uscare

Sarea dedurizantă este necesară pentru:

 • Protejarea mașinii de spălat împotriva depunerilor de calcar
 • Dedurizarea apei pentru o mai bună curățare a vaselor.

În capsulele multi-beneficii, cum ar fi Finish Quantum și Finish Ultimate, sunt incluse funcțiile de sare dedurizantă și de soluție de clătire. Cu toate acestea, în zonele cu apă foarte dură, vă recomandăm, de asemenea, utilizarea separată a sării dedurizante și a soluției de clătire pentru a vă proteja mașina de spălat vase și a obține cel mai bun rezultat.

Tabletele pentru mașina de spălat vase sunt foarte ușor de folosit. Dacă este necesar, îndepărtați orice ambalaj de protecție, introduceți tableta în compartimentul pentru detergent, închideți compartimentul, porniți mașina de spălat și lăsați tehnologia și detergentul Finish să se ocupe de restul!

Pentru detalii privind modul de utilizare a tabletelor Finish, citiți mai jos.

 1. Scoateți tableta cu mâinile uscate și puneți-o în compartimentul pentru detergent. Asigurați-vă că atât dozatorul, cât și tableta sunt uscate, pentru a preveni dizolvarea prematură a acesteia.
 2. Închideți bine ambalajul tabletelor. A se păstra departe de căldură și umiditate pentru a proteja integritatea tabletelor rămase.
 3. Tabletele noastre sunt fără ambalaj (cu excepția Finish Classic) și sunt concepute pentru a elibera conținutul la contactul cu apa. Nu înțepați și nu încercați să desfaceți tabletele.
 4. Blocați clapa dozatorului pentru detergent și închideți mașina de spălat vase.
 5. Asigurați-vă că toate vasele se pot spăla în mașina de spălat vase în condiții de siguranță și separați obiectele din argint de cele din oțel inoxidabil.
 6. Spălați obiectele din metal în conformitate cu instrucțiunile producătorului.
 7. Porniți mașina de spălat vase. Temperatura optimă a apei este între 51° – 60°C.

Pentru rezultate optime, se recomandă de asemenea utilizarea soluției de clătire Finish pentru vase mai strălucitoare și mai uscate (vs. utilizarea doar a detergentului Finish singur).

Tabletele de detergent trebuie întotdeauna plasate în compartimentul pentru detergenți.

Dacă așezați tableta în partea inferioară a mașinii de spălat vase, este posibil ca aceasta să se dizolve prea repede, eliberând detergentul în timpul prespălării, lăsând fără detergent ciclul principal de spălare. Acest lucru va reduce eficiența spălării.

Eliminarea foliei de pe tabletă depinde de produsul pe care l-ați cumpărat. Ca o regulă bună de urmat, în cazul în care tableta vine ambalată individual, atunci da, ar trebui să eliminați folia de plastic înainte de utilizare. Dacă, totuși, tableta vine într-un ambalaj subțire și transparent din plastic, aceasta nu trebuie îndepărtată și se va dizolva în siguranță în timpul procesului de spălare.

Tabletele pentru mașina de spălat vase ar trebui puse doar în compartimentul pentru detergent, nu la întâmplare în mașină.