Sari la conținut
HARD WATER STAINS

Îndepărtarea petelor provocate de apa dură

Aflați împreună cu Finish ce produse să utilizați pentru a elimina petele de apă dură și, în consecință, pentru a prelungi durata de viață a mașinii de spălat vase.

Este posibil să fi auzit de duritatea apei în funcție de zona în care locuiți. Dacă locuiți într-o zonă cu apă dură, asta nu înseamnă că apa nu ar mai avea gust bun, ci că, din păcate, poate lăsa pete pe sticlă și pe diverse suprafețe, și, pe deasupra, poate provoca și apariția depunerilor de calcar în mașina de spălat, dificil de îndepărtat manual. Deci, ce reprezintă mai exact depunerile de apă dură din mașina de spălat vase și ce trebuie să facem pentru a le curăța?

Ce este apa dură?

În unele zone, apa de la robinet conține depuneri de calcar și cretă, care sunt alcătuite din carbonați. Apa dedurizată este cea cu urme scăzute ale acestor compuși, în timp ce apa dură conține niveluri relativ ridicate de calciu și magneziu, precum și alte minerale. Nu prezintă niciun risc pentru sănătate, dar, așa cum am menționat, poate duce la depunerea de pete de apă și calcar pe articolele de bucătărie, precum și la o reducere a eficienței detergentului de spălat vase.

 

Cum să eliminați petele de apă dură?

În mașina de spălat vase, apa dură poate avea două consecințe – pahare pătate și acumulare de calcar. Pentru prevenirea apariției acestora, puteți utiliza Soluția de Clătire Finish.

Soluția de Clătire Finish

Puteți utiliza Soluția de Clătire Finish pentru a combate petele de apă și pelicula lăsată de stropii de apă dură, pentru vase, pahare și ustensile strălucitoare:

Pasul 1 - Verificați dacă mașina de spălat vase are un dozator încorporat pentru soluția de clătire, care, de obicei, este situat în apropierea dozatorului pentru detergent.

Pasul 2 - Umpleți dozatorul cu Soluția de Clătire Finish și ștergeți orice urmă de soluție vărsată.

Pasul 3 - Soluția de Clătire Finish este eliberată automat în ciclul de clătire de fiecare dată când mașina de spălat vase rulează un ciclu de spălare.

Pasul 4 - Vă recomandăm să aveți dozatorul pentru soluție de clătire întotdeauna plin. Verificați și completați lunar sau, dacă ledul roșu de la mașina de spălat vase clipește, acest lucru semnalează un nivel scăzut de soluție de clătire. Vă recomandăm să completați dozatorul atunci când se întâmplă acest lucru.

 

Cum să preveniți depunerile de apă dură în mașina de spălat vase?

Deși metodele de mai sus vă vor ajuta să scăpați de depunerile de apă dură din mașina de spălat vase, în primul rând este important să luați măsurile necesare pentru a preveni apariția lor. Modalitatea perfectă prin care puteți să faceți acest lucru este să curățați în mod constant mașina de spălat vase – tot ce trebuie să faceți este urmați pașii de mai jos folosind sarea specială Finish și soluția de curățare Finish.

Sarea specială Finish

Completarea cu sare specială Finish poate ajuta la reducerea depunerilor de calcar din mașina de spălat vase, dedurizând apa care ajunge în cuvă.

Pasul 1 – Sarea pentru mașina de spălat vase trebuie adăugată într-un rezervor suplimentar din mașină. Acesta se găsește de obicei în partea de jos a mașinii, pe partea opusă ușii, dar verificați înainte ghidul producătorului sau manualul de utilizare.

Pasul 2 - Desfaceți capacul și turnați sarea.

Pasul 3 - Asigurați-vă că citiți pe cutie pentru a afla de câtă sare veți avea nevoie și utilizați o cană de măsurare și o pâlnie.

Pasul 4 - Odată turnată sarea, puneți capacul la loc.

Pasul 5 - Nu uitați să completați în mod regulat cu sare dacă observați că nivelul acesteia a scăzut. Unele mașini au un led roșu care clipește în cazul în care nivelul de sare este scăzut. Completați rezervorul de sare atunci când se întâmplă acest lucru!

 

Soluția de curățare Finish

Pasul 1 – Asigurați-vă că mașina este goală și nu utilizați niciun alt detergent.

Pasul 2 – Așezați sticla de soluție pentru curățare Finish cu susul în jos, dar cu capacul pus (nu uitați să scoateți sigiliul înainte de a face asta).

Pasul 3 - Închideți ușa și setați cel mai fierbinte ciclu de spălare.

Pasul 4 – Odată terminat ciclul, scoateți sticla, reciclați-o și mașina de spălat vase va funcționa la eficiența optimă.

Pasul 5 – Se recomandă utilizarea o dată la trei luni. Totuși, soluția de curățare poate fi utilizată și mai des în funcție de cât de des utilizați mașina de spălat vase și/sau atunci când apar mirosuri neplăcute sau probleme de funcționare.

 

Îndepărtarea petelor de apă dură este un pas important în întreținerea mașinii de spălat vase. Acest lucru nu înseamnă doar că vasele și paharele vor ieși strălucitor de curate, ci și că veți putea prelungi și durata de viață a mașinii de spălat vase.