Sari la conținut
wooden items banner image

Pot fi curățate obiectele din lemn în mașina de spălat vase?

Înainte de a pune tocătoarele și alte ustensile din lemn în mașina de spălat vase, aflați care ar putea fi impactul și cum ar trebui să spălați cu adevărat aceste obiecte delicate, cu ajutorul lui Finish.

OBIECTELE DIN LEMN POT FI CURĂȚATE ÎN MAȘINA DE SPĂLAT VASE?

Fără doar și poate, prezența în casă a unei mașini de spălat vase înseamnă foarte mult confort. De la spălarea ca prin minune a farfuriilor întregii familii după o ocazie specială până la curățarea vaselor în timp ce dumneavoastră dormiți, mașinile de spălat vase de astăzi sunt special concepute pentru a fi un ajutor de nădejde, indispensabil. Dar nu toate vasele și ustensilele preferate din bucătărie pot face față temperaturilor ridicate. Unele materiale, în special lemnul, trebuie tratate cu grijă atunci când vine vorba de spălare.

Deci, putem pune obiectele din lemn în mașina de spălat vase? Dacă articolele de bucătărie din lemn, ustensilele sau tocătoarele din lemn sunt sigure pentru mașina de spălat vase, depinde de fiecare în parte. Regula generală este ca obiectele din lemn să fie spălate numai manual, dar, dacă nu sunteți sigur/ă, verificați întotdeauna simbolul care atestă dacă este recomandată spălarea la mașina de spălat vase.

TOCĂTOARELE DIN LEMN POT FI PUSE ÎN MAȘINA DE SPĂLAT VASE?

Deși ar putea fi tentant să puneți tocătoarele din lemn cu restul vaselor în mașină, probabil că nu este cea mai bună idee. Când lemnul este expus la o căldură și o umiditate atât de ridicate în timpul unui ciclu lung de spălare - și apoi este lăsat să se usuce - se poate deforma, crăpa și, în cele din urmă, se poate rupe.

Evitați să distrugeți tocătoarele scumpe din lemn și optați pentru a le spăla manual. Pentru cele mai bune rezultate, dezinfectați tocătorul de lemn folosind o soluție făcută din 1-2 lingurițe de oțet per litru de apă, înainte de a-l spăla manual folosind apă fierbinte și detergent.

0:56
Tutorial video: Cum încarci mașina de spălat vase

Detergentul utilizat trebuie să completeze acțiunea de curățare a mașinii de spălat vase. Detergentul automat este special conceput pentru a descompune resturile alimentare și grăsimea, împiedică redepunerea acestora în timpul procesului de spălare, urmând ca acestea să fie complet eliminate după ultima clătire. Mai mult, acesta produce o cantitate limitată de spumă, sau chiar deloc.

Pentru cele mai bune rezultate, folosiți detergentul recomandat de producătorul mașinii dvs de spălat vase.

Finish este brandul #1 recomandat de cei mai importanți producători de mașini de spălat vase. Un exemplu de producător bine cunoscut este Bosch*. În zonele cu apă foarte dură, vă recomandăm, de asemenea, utilizarea separată a sării dedurizante și a soluției de clătire pentru a proteja mașina de spălat vase și a obține cele mai bune rezultate.

*Finish este detergentul nr. 1 recomandat, bazat pe cotele de piață ale producătorilor de mașini de spălat vase care recomandă Finish.

Nu este nevoie! Pre-clătirea este de domeniul trecutului. Și, deși în multe gospodării încă se întâmplă, această practică implică risipă de timp și resurse prețioase de apă.

Detergenții moderni precum Finish Ultimate conțin atât înălbitor, cât și enzime, recomandarea producătorilor de mașini de spălat vase fiind de a fi utilizați fără pre-clătire.

Înălbitorul luptă împotriva petelor dure, cum ar fi cele de ceai și cafea, iar enzimele dispersează proteinele și amidonul. Tot ce trebuie să faceți este să aruncați resturile alimentare în coșul de gunoi și să încărcați mașina de spălat vase.

Tabletele pentru mașina de spălat vase conțin agenți tensioactivi, care au efect asupra lichidului în care sunt adăugați, ceea ce îi face mai eficienți în eliminarea resturilor alimentare. Tabletele conțin, de asemenea, enzime (pentru a descompune alimentele care conțin amidon și proteine), substanțe (pentru a combate apa dură) și înălbitori siguri.

După ce ați introdus tableta în compartimentul pentru detergent, mașina va elibera conținutul la momentul oportun, permițând tabletei să se dizolve în apă, eliberând toate ingredientele pentru curățarea vaselor!

Detergentul de spălat vase trebuie depozitat într-un mediu uscat. Dacă utilizați detergent pudră, aveți grijă să închideți punga după fiecare utilizare pentru a menține produsul uscat (și pentru a evita vărsarea accidentală!). La fel ca toate celelalte produsele de curățare, nu lăsați detergentul la îndemâna copiilor.

Soluția de clătire ajută la:

 • Obținerea unor vase strălucitoare și fără pete
 • Îmbunătățirea funcției de uscare

Sarea dedurizantă este necesară pentru:

 • Protejarea mașinii de spălat împotriva depunerilor de calcar
 • Dedurizarea apei pentru o mai bună curățare a vaselor.

În capsulele multi-beneficii, cum ar fi Finish Quantum și Finish Ultimate, sunt incluse funcțiile de sare dedurizantă și de soluție de clătire. Cu toate acestea, în zonele cu apă foarte dură, vă recomandăm, de asemenea, utilizarea separată a sării dedurizante și a soluției de clătire pentru a vă proteja mașina de spălat vase și a obține cel mai bun rezultat.

Tabletele pentru mașina de spălat vase sunt foarte ușor de folosit. Dacă este necesar, îndepărtați orice ambalaj de protecție, introduceți tableta în compartimentul pentru detergent, închideți compartimentul, porniți mașina de spălat și lăsați tehnologia și detergentul Finish să se ocupe de restul!

Pentru detalii privind modul de utilizare a tabletelor Finish, citiți mai jos.

 1. Scoateți tableta cu mâinile uscate și puneți-o în compartimentul pentru detergent. Asigurați-vă că atât dozatorul, cât și tableta sunt uscate, pentru a preveni dizolvarea prematură a acesteia.
 2. Închideți bine ambalajul tabletelor. A se păstra departe de căldură și umiditate pentru a proteja integritatea tabletelor rămase.
 3. Tabletele noastre sunt fără ambalaj (cu excepția Finish Classic) și sunt concepute pentru a elibera conținutul la contactul cu apa. Nu înțepați și nu încercați să desfaceți tabletele.
 4. Blocați clapa dozatorului pentru detergent și închideți mașina de spălat vase.
 5. Asigurați-vă că toate vasele se pot spăla în mașina de spălat vase în condiții de siguranță și separați obiectele din argint de cele din oțel inoxidabil.
 6. Spălați obiectele din metal în conformitate cu instrucțiunile producătorului.
 7. Porniți mașina de spălat vase. Temperatura optimă a apei este între 51° – 60°C.

Pentru rezultate optime, se recomandă de asemenea utilizarea soluției de clătire Finish pentru vase mai strălucitoare și mai uscate (vs. utilizarea doar a detergentului Finish singur).

Tabletele de detergent trebuie întotdeauna plasate în compartimentul pentru detergenți.

Dacă așezați tableta în partea inferioară a mașinii de spălat vase, este posibil ca aceasta să se dizolve prea repede, eliberând detergentul în timpul prespălării, lăsând fără detergent ciclul principal de spălare. Acest lucru va reduce eficiența spălării.

Eliminarea foliei de pe tabletă depinde de produsul pe care l-ați cumpărat. Ca o regulă bună de urmat, în cazul în care tableta vine ambalată individual, atunci da, ar trebui să eliminați folia de plastic înainte de utilizare. Dacă, totuși, tableta vine într-un ambalaj subțire și transparent din plastic, aceasta nu trebuie îndepărtată și se va dizolva în siguranță în timpul procesului de spălare.

Tabletele pentru mașina de spălat vase ar trebui puse doar în compartimentul pentru detergent, nu la întâmplare în mașină.