Sari la conținut

Întrebări frecvente

Descoperă răspunsul pentru cele mai frecvente întrebări despre mașina de spălat vase, detergenți și alte subiecte relevante.

Întrebări generale

Detergentul tău trebuie să completeze acțiunea de curățare a mașinii de spălat.
Detergentul pentru mașini de spălat vase este special creat pentru a îndepărta reziduurile de mâncare și murdăria. El face asta producând puțină spumă, sau chiar deloc.
Pentru cele mai bune rezultate, folosiți detergentul recomandat de producătorul mașinii de spălat vase.
Totuși, e important de menționat că Finish este brandul recomandat de principalii producători de mașini de spălat vase. Un exemplu de producător bine cunoscut este Bosch. În zonele unde apa este mai dură, recomandăm folosirea de Sare Specială și Soluție de Clătire pentru cele mai bune rezultate de curățare.

Nu este nevoie! Pre-clătirea este de domeniul trecutului. Deși se practică în multe gospodării, consumă mult timp și multe resurse.
Detergenții moderni precum Finish Ultimate conțin atât clor, cât și enzime și este recomandat de către producătorii de mașini de spălat să fie folosiți fără pre-clătire. Clorul îndepărtează petele dure precum cele de ceai și cafea, iar enzimele distrug proteinele și amidonul. Tot ce trebuie să faci este să arunci reziduurile mari la coș și apoi să pui farfuria direct în mașina de spălat.

Trebuie să depozitezi detergentul într-un mediu uscat. Ca și restul produselor de curățare, nu lăsa detergentul la îndemâna copiilor.

Soluția de clătire este necesară pentru:

 • A te asigura că vasele sunt fără pete și strălucitoare
 • A ajuta la uscarea vaselor

Sarea este necesară pentru:

 • Protejarea mașinii de spălat vase împotriva depunerilor de calcar
 • Dedurizarea apei pentru o curățare mai bună

Pentru produsele cu multe beneficii precum Finish Quantum și Finish Ultimate, functiile de sare și clătire sunt incluse.
Totuși, în zonele cu apă dură, recomandăm folosirea de Sare Specială și Soluție de Clătire pentru protejarea mașinii de spălat și obținerea unor rezultate de curățare mai bune.

Apa dură poate însemna depozite de calcar mai rapide în mașina de spălat, ducând chiar și la depunerea calcarului pe vasele tale după ciclul de spălare. Dacă ai apă dură în locuința ta, cu siguranță ar trebui să folosești un detergent special.
Totuși, nu toți detergenții de vase sunt special făcuți pentru apa dură, însă, folosind un detergent de calitate superioară precum Finish Ultimate, împreună cu Soluția de Clătire, poți reduce efectele negative ale apei dure asupra mașinii de spălat și asupra vaselor tale.
Soluția de Clătire ajută la prevenirea formării de picături de apă pe vase, făcând mai dificilă depunerea calcarului pe vase. Folosită regulat împreună cu detergentul de vase potrivit, formulă vă asigură vase fără pată după fiecare ciclu de spălare.

Tabletele de detergent trebuie puse întotdeauna în compartimentul special creat.

Dacă plasezi tableta în cuva mașinii de spălat, cel mai probabil aceasta se va dizolva prea devreme, eliberând detergentul în timpul pre-spălării, lăsând fără detergent principalul ciclu de spălare. Asta reduce eficiența spălării.

Tabletele trebuie plasate întotdeauna în compartimentul special pentru a nu se pierde în mașină în timpul programului de curățare. 

Întrebări frecvente despre tablete

Tabletele și capsulele pentru mașina de spălat vase conțin surfactanți, care afectează lichidul în care sunt adăugați, făcându-l mai eficient în identificarea și eliminarea resturilor alimentare. Ele conțin totodată și enzime (care distrug mâncarea întărită și proteinele) și înălbitori siguri.

Odată ce pui tableta în compartimentul special din mașina de spălat, mașina va elibera conținutul tabletei la momentul potrivit pentru a permite acesteia să se dezintegreze în apă și să elibereze toate ingredientele pentru a curăța vasele.

Tabletele sunt foarte ușor de folosit. Dacă este nevoie, îndepărtați ambalajul de pe tabletă, adăugați-o în compartimentul special al mașinii, închideți dispenserul, porniți mașina și lăsați tehnologia Finish să se ocupe de vasele dvs. murdare.

Pentru mai multe detalii despre cum să folosiți tabletele, urmați instrucțiunile de mai jos:

 1. Cu mâinile uscate, scoateți tableta din ambalaj și plasați-o în compartimentul special al mașinii de spălat vase. Asigurați-vă că atât compartimentul cât și tableta sunt uscate pentru a preveni dizolvarea prematură a acesteia.
 2. Resigilați la loc pachetul și depozitați-l departe de căldură și umiditate pentru a proteja tabletele rămase.
 3. Tabletele noastre nu sunt acoperite de ambalaj (cu excepția tabletelor Finish Classic) și sunt create să se dizolve odată ce intră in contact cu apa. Nu găuriți sau rupeți învelișul tabletei.
 4. Închideți compartimentul și mașina de spălat vase.
 5. Asigurați-vă că toate vasele sunt bine plasate în mașina de spălat.
 6. Spălați produsele de metal conform instrucțiunilor producătorului de mașini de spălat.
 7. Porniți mașina. Temperatura optimă a apei este între 51° – 60° C.
Tabletele de detergent trebuie puse întotdeauna în compartimentul special creat.
Dacă plasezi tableta în partea de jos a mașinii de spălat, cel mai probabil aceasta se va dizolva prea devreme, eliberând detergentul în timpul pre-spălării, lăsând fără detergent principalul ciclu de spălare. Asta reduce eficiența spălării.
Tabletele trebuie plasate întotdeauna în compartimentul special pentru a nu se pierde în mașină în timpul programului de curățare.

Termenul de valabilitate standard este de doi ani, dar recomandarea noastră este să nu vă faceți stocuri prea mari de Finish, întrucât produsul sau ambalajul său se pot deteriora în timp.

Folosirea tabletelor ce au ieșit din termenul de valabilitate nu va dăuna vaselor sau mașinii dumneavoastră, dar ele ar putea fi mai puțin eficiente comparativ cu folosirea produselor ce se află încă în termenul de valabilitate.

Tipul de ambalare a tablete și necesitatea desfacerii acesteia depind de produsul Finish achiziționat. De regulă, dacă tableta vine împachetată individual, atunci da, trebuie îndepărtat ambalajul înainte de folosire. Dacă, însă, tableta este încapsulată într-o particulă fină de plastic transparent, acesta nu trebuie îndepărtat, dizolvându-se singur în timpul procesului de spălare.

Tableta pentru mașina de spălat vase trebuie pusă doar în compartimentul dedicat din interiorul mașinii.

Există două motive principale pentru care tableta nu se dizolvă cum trebuie: fie apa nu este suficient de fierbinte, fie tableta nu este eliberată din compartimentul special la momentul potrivit.
Trebuie în primă fază să verificați dacă ciclul de spălare folosește apă suficient de fierbinte (aprox. 45 - 65°C) pentru a dizolva complet ingredientele - vezi manualul de utilizare pentru mai multe sfaturi.
Verificați apoi dacă arcul de la ușa compartimentului de detergent funcționează. Uneori, acesta se blochează și tableta nu se eliberează la momentul potrivit.

Întrebări fecvente legate de curățarea mașinii de spălat

Folosirea Soluției de Curățare pentru mașina de spălat vase este o parte crucială în menținerea acesteia, asigurându-vă că funcționează în continuare bine și curăță frumos vasele dvs.

Soluția de curățare Finish a fost făcută să protejeze mașina dvs. de spălat vase în două moduri:
Eliminând orice fel de grăsime sau resturi alimentare;
Eliminând depunerile de calcar ce pot fi cauzate de apa dură.

Pentru a folosi Soluția de Curățare Finish asigurați-vă că mașina de spălat este goală și că filtrele sunt curățate de resturi sau alte reziduuri de mâncare.

Pasul 1 - Îndepărtați eticheta de pe capacul sticlei. Nu îndepărtați capacul.
Pasul 2 - Așezați recipientul cu susul în jos, pe raftul de vase din partea inferioară.
Pasul 3 - Închideți mașina de spălat și dați drumul unui ciclu de spălare la temperaturi înalte. Nu adăugați alt detergent sau agent de curățare în spălare.
Pasul 4 - După terminarea ciclului de curățare, deschideți mașina, îndepărtați sticla și reciclați.
Pasul 5 - Pentru depuneri masive va trebui sa repetați procesul.

Întrebări frecvente despre Soluția de Clătire

Uneori, scoatem vasele din mașina de spălat mai puțin strălucitoare decât ne-am dori, și asta pentru că particulele de mâncare circulă în interiorul mașinii, ajungând tot pe vase, pahare sau tacâmuri la finalul ciclului de spălare.
Soluția noastră de Clătire Finish folosește surfactanți ce reduc tensiunea la nivelul suprafeței între apă și pahare, pentru a se asigura că, atunci când se evaporă încet, nu lasă nimic în urmă.

Cu puțin ajutor din partea Soluției de Clătire, veți avea parte de vase complet uscate și mai strălucitoare.
Soluția de Clătire previne particulele de mâncare să se redepună pe vasele dvs. la finalul ciclului de curățare.
Vasele dvs. vor fi strălucitoare de fiecare dată, fără reziduuri, grăsime sau urme de apă.

Soluția de Clătire trebuie turnată în compartimentul de lichide special creat, localizat lângă compartimentul pentru tablete.