Sari la conținut
Dishwashing temperature guidelines

Instrucțiuni privind temperatura de spălare a vaselor

Descoperiți tot ce trebuie să știți despre apa din mașina de spălat vase cu ajutorul recomandărilor Finish privind temperatura de spălare.

Când vine vorba de mașina de spălat vase, vă doriți ca aceasta să ofere mereu cele mai bune rezultate - de la paharele strălucitoare până la îndepărtarea eficientă a murdăriei. Deși ne bazăm pe mașinile noastre de spălat vase pentru a face toate acestea, și multe altele, mulți dintre noi nu suntem conștienți de modul în care temperatura de spălare a vaselor influențează performanța. De la modul în care funcționează sistemul până la temperatura optimă de spălare și ce trebuie să faceți dacă nu este suficient de mare, regăsiți toate informațiile mai jos.

Care este temperatura optimă pentru mașinile de spălat vase?  

Temperatura unei mașini de spălat vase este setată pentru a ne asigura că eficientizăm întreg procesul. O temperatură medie a mașinii de spălat vase își desfășoară ciclul principal la aproximativ 51-60 °C.  Acest lucru se datorează faptului că temperatura apei din mașina de spălat vase trebuie să fie suficient de fierbinte pentru ca detergentul sa fie dizolvat și activat, eliminând în același timp orice urmă de alimente și grăsimi rămase. În timpul procesului de clătire, apa este încălzită la temperaturi ușor mai ridicate, de aproximativ 80 °C, pentru ca vasele sa fie clătite bine astfel încât să puteți mânca în siguranță din ele. 

 

Temperatura mașinii de spălat vase și siguranța alimentară

Orice temperatură de peste 60°C nu poate fi suportată de mâinile dvs. Cu toate acestea, temperaturile de spălare a vaselor în mașină ajung să fie mult mai ridicate, iar, cu cât apa este mai fierbinte, cu atât vasele și tacâmurile vor fi curățate mai bine.

 

Cum să vă dați seama că temperatura apei din mașina de spălat vase nu este suficient de mare?

Pentru a verifica dacă temperatura apei din mașina de spălat vase nu este suficient de mare, observați dacă vasele nu sunt atât de curate pe cât ar trebui să fie, sau dacă tableta de detergent nu s-a dizolvat complet. Dacă bănuiți că temperatura apei este mai mică de 50 °C, consultați manualul de utilizare la secțiunea dedicată încălzitorului de apă sau adresați-vă unui tehnician pentru a vă ajuta să ajustați setările.

 

Este posibil ca temperatura prea ridicată a apei să provoace daune mașinii de spălat vase? 

Deși temperatura apei din mașina de spălat vase trebuie să fie suficient de ridicată pentru a beneficia de o curățare temeinică și vase strălucitoare, temperaturile ridicate combinate cu întreținerea îndoielnică pot fi dăunătoare pentru mașina de spălat vase în sine. Iată câteva dintre problemele care apar și cum puteți să le remediați. 

 

Apa caldă și calcarul

Temperatura ridicată înseamnă că magneziul și calciul ce se regăsesc în conținutul apei pot determina apariția depunerilor de calcar în interiorul mașinii de spălat vase. În timp, acest proces poate reprezenta o problemă, deoarece poate influența eficiența mașinii de spălat vase. Pentru a rezolva acest lucru, utilizați un aditiv, cum ar fi Finish Soluție de Curățare, o dată la 3 luni pentru a elimina calcarul și orice grăsimi și resturi alimentare care se pot depune. Acest lucru vă va ajuta să vă bucurați de vase strălucitoare, cu un miros proaspăt și, cel mai important, vă va menține vasele cât mai curate posibil.

 

Apă caldă și obiecte din sticlă murdare

Un alt dezavantaj al temperaturilor ridicate ale apei este că, în timp, obiectele din sticlă pot să pară murdare. În timp ce apa fierbinte agită moleculele sticlei, substanțele chimice din detergent pot compensa unele dintre efectele negative. Deși greu de depistat cu ochiul liber, aceste mici imperfecțiuni afectează modul în care lumina trece prin sticlă și le conferă un aspect tulbure.

Așadar, data viitoare când nu sunteți sigur/ă dacă mașina dumneavoastră de spălat vase funcționează la temperaturi optime, consultați sfaturile noastre pentru a rezolva problema. Luați întotdeauna măsurile necesare pentru a vă proteja mașina și articolele din sticlă împotriva efectelor apei calde.