Sari la conținut
hygiene banner image

Beneficiile igienei mașinii de spălat vase

Aflați care sunt beneficiile mașinilor de spălat pe care nu le puteți obține spălând vasele manual – de la temperatura potrivită pentru a elimina bacteriile până la eliminarea nevoii de a folosi bureți murdari.

Nu mai este un secret faptul că mașinile de spălat vase vin cu o serie întreagă de beneficii, de la a vă face munca mai ușoară după o sărbătoare în familie, la a economisi mai multă apă decât ați spăla vasele manual. Dar cum rămâne cu beneficiile legate de igienă care vin odată cu utilizarea unei mașini de spălat vase? Mașinile de spălat vase curăță mai bine decât dacă ați spăla manual, și nu ne referim doar la acea strălucire pe care o au vasele în urma acestui proces.

Ce anume face ca mașinile de spălat vase să fie atât de eficiente?

În esență, mașina de spălat vase are capacitatea de a utiliza apă fierbinte și detergenți mult mai puternici decât detergentul de vase manual. Este special concepută astfel, deoarece apa caldă este cel mai bun mod de a elimina resturile alimentare și bacteriile de pe vasele dumneavoastră. Grăsimea se poate usca pe suprafața vaselor, paharelor și ustensilelor. Apa caldă transformă grăsimea în lichid – făcând munca mai ușoară, chiar și în cazul petelor dificile.

Combină apa caldă cu un produs de curățare premium, cum ar fi Finish Ultimate, a cărei tehnologii Powerball activează capsula pentru o curățare perfectă a vaselor de fiecare dată.

 

Spălarea manuală a vaselor elimină bacteriile?

Așadar, credeți că este mai convenabil să spălați vasele manual, în loc să folosiți o mașină de spălat? Ei bine, având în vedere că buretele este o gazdă foarte bună pentru un număr semnificativ de bacterii din bucătărie - inclusiv salmonella și E. coli (1) – folosirea lui pentru curățarea vaselor ar putea să nu fie cea mai bună idee. Bureții sunt expuși la tot felul de tipuri de alimente și, atunci când combinați acest lucru cu natura poroasă și umedă a acestora, se creează mediul perfect pentru ca bacteriile să se dezvolte. Da, acesta este produsul cu care spălați vasele din care mâncați. Va trebui să înlocuiți în mod regulat buretele pentru a preveni răspândirea acestor bacterii.

Prosoapele dvs. de bucătărie sunt la fel de pline de bacterii, așa că, odată ce vasele dvs. sunt curate, s-ar putea să le uscați cu prosoape infestate cu microbi. Din nou, prosoapele de bucătărie sunt expuse la multă apă și, rămânând umede, creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor.

Evident, mașinile de spălat vase reduc nevoia utilizării articolelor precum bureții și prosoapele de bucătărie. Există, de asemenea, cicluri pe care le puteți folosi pentru a oferi vaselor o curățare profundă, în special dacă le utilizați împreună cu un detergent Finish și tablete Finish pentru curățat mașina de spălat vase. Acestea fac toată munca grea în locul dvs., lăsând vasele perfect curate, fără a fi nevoie să rămână în chiuvetă la înmuiat. Așadar, mașinile de spălat vase sunt mult mai igienice atunci când vine vorba de curățarea vaselor.

 

Spălarea vaselor în apă rece distruge bacteriile?

Deși poate fi mai confortabil pentru dvs. și mâinile dvs. să spălați vasele în apă rece sau călduță, acest lucru nu ajută la procesul de curățare, deoarece apa rece nu este eficientă împotriva germenilor.

Apa fierbinte este cea care distruge microbii, deși temperatura ar trebui să fie peste 65 ° C pentru o curățare profundă și eficientă. Acestea nu sunt temperaturi la care mâinile dvs. să poată rezista în siguranță, ceea ce înseamnă că nu există nicio garanție că veți fi îndepărtat bacteriile de pe vase doar prin spălarea manuală.

Mașinile de spălat vase sunt igienice, deoarece au o varietate de cicluri de spălare și sunt capabile să atingă temperaturi la care mâinile nu pot rezista. Dacă vă întrebați, „Cât de caldă ar trebui să fie apa pentru spălarea vaselor?”, informațiile prezentate în ghidul cu instrucțiuni privind temperatura de spălare a vaselor vă vor ajuta să obțineți de fiecare dată cea mai bună curățare.

 

 

1. https://www.nsf.org/consumer-resources/studies-surveys-infographics/germ-studies/germiest-items-home