Sari la conținut
energy banner image

Cât de eficientă este o mașină de spălat vase din punct de vedere energetic?

Află câtă energie folosește mașina de spălat vase și vezi cât de eficientă este rutina ta actuală de spălare a vaselor cu ajutorul acestui ghid de eficiență Finish.

Este o concepție total greșită cum că spălarea manuală a vaselor este o abordare responsabilă din punct de vedere ecologic, dar opusul este adesea adevărat: utilizarea unei mașini de spălat vase poate fi adesea mai ecologică. Prin reducerea la minimum a apei folosite, mașinile de spălat vase reduc și cantitatea totală de energie cheltuită pentru a vă curăța vasele. Acestea nu numai că vă economisesc timp și efort, dar vă reduc și consumul de apă și energie.

Câtă energie electrică consumă o mașină de spălat vase?

Marea întrebare cu privire la mașinile de spălat vase este „consumă multă energie electrică mașinile de spălat vase?”. În realitate, răspunsul depinde de o serie de factori, cum ar fi: cât de des o folosiți, ciclul pe care îl alegeți, perioada din zi când o folosiți, contractul cu furnizorul de energie, marca și modelul mașinii de spălat vase.

 

Deci, câți wați consumă o mașină de spălat vase?

Mașinile de spălat vase pot consuma între 1200-2400 wați, o mașină de spălat vase consumând în medie doar aproximativ 1800 de wați per ciclu.

Energia electrică este, de obicei, consumată numai de sistemul electronic de comandă și de pompă (încălzirea apei vine, adesea, din conectarea mașinii la țeava de apă caldă, și nu mașina încălzește apa). Pentru a afla cât costă să folosiți o mașina de spălat vase, trebuie să știți de câți wați are nevoie aceasta, câte ore o folosiți și costul pe care îl plătiți în medie pe kilowatt/oră.

Dacă investiți într-o mașină de spălat vase medie din punct de vedere consum energetic, certificată ca fiind eficientă energetic (ceea ce o face, de asemenea, extrem de economică!), atunci puteți fi siguri că folosiți cât mai puțină energie. Consumul de energie al mașinii de spălat vase poate varia pentru modelele mai vechi, așa că verificați manualul de utilizare al mașinii pentru informații suplimentare.

 

Când este cel mai bun moment pentru a porni mașina de spălat vase?

Ce poate fi mai bun decât o mașină care spală vasele în locul nostru – și o face mai eficient decât noi? Eliminând necesitatea de a freca murdăria de pe vase, mașina de spălat vase ne oferă tacâmuri strălucitoare, curate și farfurii strălucitoare cu o simplă apăsare de buton. Dar când este cel mai bun moment pentru a o porni?

Atunci când vine vorba de pornirea mașinii de spălat vase, cel mai bun moment pentru a face acest lucru este noaptea târziu. Există mulți factori care joacă un rol important în acest sens, precum costurile de energie și zgomotul. Multe persoane își fac griji de zgomotul pe care l-ar putea face o mașină de spălat vase pe timp de noapte. Cu toate acestea, dacă porniți mașina de spălat pe timpul zilei poate fi mai mult o distragere a atenției când aveți și alte lucruri de făcut. Noaptea, tamburul rotativ al mașinii de spălat vase scoate un sunet insesizabil, dar depinde de la persoană la persoană dacă este suficient de semnificativ pentru a vă perturba somnul sau nu.

 

Este mai eficientă utilizarea mașinii de spălat vase din punct de vedere energetic?

Când vine vorba de spălarea la mașină vs. spălarea manuală a vaselor, ideea utilizării unui electrocasnic pentru a economisi energie poate părea nenaturală. Dar, dacă luăm în considerare energia necesară pentru a încălzi apa și cât de multă apă folosim atunci când curățăm vasele manual, are mult sens. Deoarece majoritatea mașinilor de spălat vase sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de apă, acestea vor fi, de asemenea, și mai eficiente din punct de vedere energetic.