Sari la conținut
cost banner image

EconomisițI bani dacă utilizațI mașina de spălat vase?

Eliminăm miturile privind costurile mașinii de spălat vase.

Cu atât de multe aparate în gospodăria noastră, este adesea ușor să le trecem cu vederea pe cele pe care le folosim zilnic – cum ar fi mașina de spălat vase. Din fericire, utilizarea constantă a unei mașini de spălat vase este relativ ieftină, mai ales dacă optați pentru un model eficient din punct de vedere energetic.

Cât costă utilizarea unei mașini de spălat vase?

Evident, principalul cost al utilizării unei mașini de spălat vase provine din utilizarea energiei electrice și a apei calde (fără a include costul inițial al achiziționării acesteia și, în consecință, a detergentului). Cu toate acestea, deoarece în mașina spălat pot intra mai multe vase decât într-o chiuvetă de mărime medie, este mai puțin probabil să utilizați mașina la fel de des ca atunci când ați spăla manual vasele. În plus, mașinile de spălat vase moderne conțin încălzitoare de apă interioare care încălzesc mult mai eficient decât încălzitorul general de apă de uz casnic.

Dacă o setați să pornească noaptea târziu și, prin urmare, aveți mai mult timp pentru dvs., luați în considerare să setați un ciclu mai lung. Majoritatea mașinilor de spălat vase moderne vor avea un ciclu de spălare ecologic, care poate economisi până la 20% din consumul de curent electric prin utilizarea unei cantități mai mici de energie pentru a încălzi apa și a trece printr-un ciclu mai lent.

Ce este mai ieftin – o mașină de spălat sau spălarea manuală a vaselor?

Am menționat deja atât beneficiile, cât și costurile inițiale ale mașinilor de spălat vase, dar cum se compară acest lucru cu spălarea manuală? Pe lângă apă și energia necesară pentru încălzirea ei, mănușile de cauciuc, detergentul de vase și bureții sunt, de asemenea, necesare pentru a obține o bună curățare a vaselor spălate manual.

Mașina de spălat vase modernă standard poate folosi între 13-30 de litri de apă/ciclu. Cu toate acestea, prin spălarea manuală a vaselor puteți folosi semnificativ mai multă apă. Utilizarea unei mașini de spălat vase poate ajuta la reducerea cantității de apă utilizată – precum și a energiei necesare pentru încălzirea acesteia – ceea ce vă poate ajuta să economisiți bani pe termen lung.

În plus, un mare beneficiu al utilizării detergenților Finish în mașina de spălat vase este că nu va trebui să irosiți apă pentru pre-clătirea vaselor. Ați putea economisi apă, energie și bani sărind peste pre-clătire. În schimb, eliminați resturile de alimente rămase în farfurie înainte de a încărca mașina, utilizați detergenții Finish și lăsați mașina să facă toată munca grea în locul dvs.

 

Cum să economisiți bani atunci când utilizați mașina de spălat vase?

Există mai mulți factori care vor determina cât va costa un ciclu de spălare. De la modelul mașinii de spălat vase, la furnizorul de energie până la modul în care aranjați vasele în mașină. Așadar, dacă vă întrebați dacă este mai ieftin să folosiți o mașină de spălat vase comparativ cu spălatul manual, răspunsul este DA – dacă urmați câțiva pași simpli.

  1. Așteptați până când aveți mașina plină. În acest fel, veți reduce numărul de cicluri pe care va trebui să le rulați într-o lună. Simplu!
  2. Nu supraîncărcați mașina de spălat vase. Dacă aveți o familie numeroasă, probabil că veți urma primul pas, dar este posibil să aveți probleme cu cel de-al doilea! Prin supraîncărcarea mașinii de spălat vase, nu doar că periclitați calitatea curățării vaselor, dar ați putea provoca, de asemenea, daune grave mașinii dvs. Asigurați-vă că mașina de spălat vase este încărcată corect și că există loc în interior pentru ca ciclul să funcționeze eficient.
  3. Curățați și întrețineți întotdeauna mașina de spălat vase. Utilizați întotdeauna un detergent de calitate, cum ar fi Finish Ultimate și păstrați interiorul mașinii de spălat vase curat și fără resturi alimentare pentru a evita acumularea și înfundarea cu calcar, care ce ar putea cauza probleme costisitoare în timp.
  4. Luați în considerare achiziționarea unui model mai modern de mașină de spălat vase, care să fie mai eficient din punct de vedere energetic. Mașinile de spălat vase moderne sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât modelele mai vechi. Cheltuiți un pic mai mult pe o mașină de calitate și ați putea economisi mai mult în timp.