Ghid de curatare a ustensilelor de bucatarie

Cu totii am crezut ca anumite vase nu pot fi spalate in masina, in special ustensilele de bucatarie. Iar pentru aceia dintre noi care sunt impatimiti ai gatitului, aceasta este o adevarata problema. Cu cat sunt mai profesionale, curatarea acestora este mai dificila, ceea ce inseamna ca trebuie sa fii forte atent si, implicit, sa pierzi foarte mult timp.

Finish vine in ajutorul tau cu un ghid pentru curatarea celor mai cunoscute ustensile de bucatarie. Toate acestea pot fi curatate in masina de spalat vase, fara ca tu sa pierzi foarte mult timp.

Razatoare de branza

Dupa ce ai folosit-o, inlatura resturile prinse intre dintii ei. Apoi, aseaz-o pe raftul de jos al masinii de spalat. Datorita caldurii si presiunii apei aceasta va fi din nou perfect curata.

Tel/Facalet

Telul este in general folosit pentru amestecarea oualelor; prin faptul ca acestea se usuca foarte repede, pare ca singura sansa de inlaturare a proteinelor ramase este sa fie curatate cu mana. Tot ceea ce trebuie sa faci insa, este sa pui telul pe raftul de sus al masinii de spalat vase pentru ca apa si detergentul sa ajunga foarte usor.

De asemenea, foloseste tabletele Finish all in 1 inainte de spalare. Acestea vor elimina cele mai puternice urme de mancare, chiar si cele care s-au uscat pe telul tau.

Storcator de fructe

Curatarea storcatorului este foarte simpla: aseaza-l pe raftul de jos unde apa poate ajunge cu usurinta. Ar trebui ca toate semintele, zeama sau pulpa de la fructe sa fie usor de indepartat, iar storcatorul tau sa fie din nou curat. 

Cleste de pisat usturoiul

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci pentru a spala clestele de pisat usturoiul este sa te asiguri ca apa si detergentul vor ajunge sa curete spatiile mici ale acestei ustensile. Pentru a face acest lucru, pune-l in suportul pentru tacamuri, asezandu-l cu fiecare maner in alt compartiment al suportului. Nu-ti face griji, vasele pe care le vei spala impreuna cu cleste nu vor lua miros de usturoi.

Tocator de cartofi

Din cauza formei ciudate, dar si a compozitiei cu amidon a cartofilor, aceasta ustensila de bucatarie este dificil de spalat in masina. Cea mai buna solutie este sa reglezi dimensiunea raftului de deasupra, astfel incat sa incapa acolo. Apoi, pune-l cu suprafata plana in jos. Aceasta pozitie va permite apei si detergentului sa aiba acces la tocator si sa-l poata curata. De asemenea, ai grija cum il asezi, sa nu cada sau sa alunece in timpul spalarii.

 

Acest ghid a fost facut pentru a-ti oferi cele mai bune sfaturi pentru curatarea ustensilelor tale de bucatarie. De asemenea, iti recomandam sa ai grija ca de fiecare data sa citesti instructiunile lasate de producator. Si nu uita ca exista cateva ustensile care necesita o atentie sporita, precum cupele de inghetata care pot fi sensibile la caldura. Tine minte, insa, ca nu exista absolut niciun motiv pentru care acestea sa nu poata fi curatate in masina de spalat vase.