Care sunt diferentele intre apa dura si apa dulce

Daca am face un experiment si am turna apa in doua pahare, am observa ca exista diferente intre acestea din cauza duritatii apei. Diferentele pot fi observate in timp ce folosim apa in aparatele de uz casnic si, in special, in masina de spalat vase. 

Desi astazi toata lumea are acces la apa, putini sunt cei care stiu care sunt diferentele dintre apa dulce si cea dura. Am venit in ajutorul tau cu un scurt ghid care iti va explica diferentele dintre cele doua, precum si modul in care actioneaza acestea in timpul programelor de spalare. De asemenea, te vom ajuta si cu cateva sfaturi despre cum sa previi efectele negative ce pot aparea in timpul spalarii.

Cum apare apa dura

In mod natural, apa de ploaie este dulce, ceea ce inseamna ca ionul (atom incarcat electric) pe care il contine este sodiu. In drumul ei pana la robinetele noastre, trecand prin diversele straturi ale solului, aceasta devine apa dura. Mai mult decat atat, in ea se dizolva mai multe minerale, precum creta, var, magneziu sau calciu. Aceste minerale sunt importante, avand un rol benefic asupra sanatatii noastre. Tot datorita lor, apa are un gust mult mai bun!

Cum poate apa dura sa afecteze functionarea masinii de spalat

Atunci cand apa dura ajunge in masina de spalat, mineralele din aceasta se transforma in depuneri de calcar, afectand, astfel, modul in care aceasta curata vesela. Mai mult decat atat, masina poate sa pateze vasele din cauza depunerilor de minerale dizolvate in timpul spalarii.

Dedurizarea apei duri

Produsele Finish sunt special create pentru a indeparta toate efectele apei dure, astfel incat paharele, farfuriile si tacamurile tale sa straluceasca.

  • In primul rand, foloseste Finish Sare Speciala la fiecare spalare. Acest produs dedurizeaza apa si elimina orice urma de pe vesela.
  • De asemenea, foloseste Finish Solutie de Clatire: Original care accelereaza timpul de uscare si elimina complet orice urma de detergent, produse alimentare sau umezeala.
  • Si cel mai important, foloseste mereu detergentul de vase Finish: Original. Inainte ca mineralele sa se depuna in masina de spalat, acest produs le va elimina, neputand, astfel, sa murdareasca niciun vas.

Indiferent cat de dura este apa pe care o folosesti, nu exista absolut niciun motiv pentru care, dupa spalare, vasele sa nu fie curate, de fiecare data.