Întrebări frecvente

Există câteva întrebări despre spălatul la mașina de spălat vase pe care încă nu le-am întâlnit.

Iată cele mai frecvente întrebări la care vă putem oferi un răspuns. 

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE UTILIZAREA MAȘINII DE SPĂLAT VASE

1. Contează tipul de detergent folosit?

Detergentul utilizat trebuie să completeze acțiunea de curățare a mașinii de spălat vase. Detergent automat de spălat vase este special conceput pentru a descompune reziduurile alimentare și grăsimea, împiedica redepunerea acestora în timpul procesului de spălare urmând ca acestea să fie complet eliminate după ultima clătire. Mai mult, acesta produce o cantitate limitată sau chiar deloc spumă.

Pentru cele mai bune rezultate, folosiți detergentul recomandat de către producătorul mașinii dumnoavoastră de spălat vase.

Cei mai mulți producători au încredere în Finish Quantum, formula noastră cea mai avansată, ce îmbină nouă etape eficiente de curățare, incluzând folosirea sării dedurizante și soluție de clătire. 

În zonele cu apă dură, vă recomandăm, utilizarea separată a sării dedurizante și a soluției de clătire  pentru a proteja mașina de spălat vase și a obține cel mai bun rezultat.

Producătorii de mașini de spălat recomandă Finish...

2. Trebuie să adaug sare dedurizantă și soluție de clătire?

Soluția de clătire este necesar pentru

 • Obținerea unor vase fără pete, strălucitoare
 • Susținerea funcției de uscare

Sarea dedurizantă este necesară pentru

 • Protejarea mașinii de spălat vase împotriva depunerilor de calcar
 • Dedurizarea apei, pentru o curățare mai bună

Cu tabletele multi-beneficii, precumFinish Quantum și Finish All in One, soluția de clătire și sarea dedurizantă sunt incluse. Cu toate acestea, în zonele cu apă foarte dură, vă recomandăm, de asemenea, utilizarea separată a sării dedurizante și a soluției de clătire pentru a proteja mașina de spălat vase și a obține cel mai bun rezultat.

3. Cum folosesc Soluția de Clătire Finish?

 1. Asigurați-vă că NU scoateți capacul recipientului și că mașina de spălat vase este goală.
 2. Îndepărtați eticheta din partea de sus a sticlei.
 3. Așezați flaconul cu capul în jos în interiorul coșului de argintărie sau într-o poziție imobilă.
 4. Nu folositi săpun sau detergent de spălat vase.
 5. Închideți ușa masinii de spalat vase, apoi setați-o pe ciclul de spălare la temperaturi ridicate.
 6. Porniți mașina de spălat vase.
 7. După teminarea ciclului,  în momentul în care mașina de spălat vase este oprită, scoateți sticla și reciclați-o.
 8. Pentru rezultate optime, utilizați o dată pe lună.

4. Cum ar trebui să depozitez detergentul de vase?

Detergentul de vase trebuie depozitat într-un mediu uscat. Dacă folosiți pudră, atenție la închiderea capacului după fiecare utilizare, pentru a menține produsul uscat (și pentru a evita scurgerile!). Asemenea tuturor produselor de curățare, nu lăsați detergentul la îndemâna copiilor.

5. Trebuie să pre-clătesc vasele înainte de a le încărca în mașina de spălat vase?

Nu este nevoie! Pre-clătirea a rămas de domeniul trecutului. Și, deși multe gospodării procedează astfel,  această proactică presupune risipa de timp și resurse

Detergenții moderni, precum Finish Quantum conțin atât înălbitor, cât și enzime, fiind recomandați pentru folosire de către producătorii de mașini de spălat vase fără pre-clătire.

Înălbitorul luptă cu petele dificile, cum ar fi cele de ceai și cafea, iar enzimele dispersează proteinele ​​și amidonul. Tot ce trebuie să faceți este să aruncați resturile mari de mâncare în coșul de gunoi și să încărcați vasele în mașina de spălat.

Vizitați masinidespalatvase.ro pentru a citi mituri și realități despre spălatul automat al vaselor.

6. Ce tipuri de veselă pot pune în mașina de spălat vase?

Există idei preconcepute despre ceea ce poate și nu poate fi spălat în mașina de spălat vase.

De exemplu, oamenii cred că nu se pot spăla tigăi, cuțite ascuțite, oale, sau pahare fine de vin în mașina de spălat vase. Dacă producătorul menționează că acestea pot fi spălate în siguranță folosind mașina de spălat vase, atunci nu există niciun risc.

7. Trebuie să folosesc o soluție de curățare pentru mașină de spălat vase?

Nu puteți obține vase curate într-o mașină de spălat murdară. Soluția de Clătire Finish ajută la:

 • Îndepărtarea depunerilor de calcar și grăsime care se pot acumula cu trecerea timpului
 • Eliminarea mirosului cauzat de acumulările din filtrul mașinii de spălat vase și împrospătarea acesteia
 • Menținerea puterii mecanice a brațului pulverizator
 • Asigurarea faptului că aparatul ajunge la temperatura optimă de încălzire

8. Cum pot încărca mașina de spălat vase corect?

 • Când vine vorba de încărcarea mașinii de spălat vase, există un mod corect de a realiza această operațiune pentru a vă asigura că veți obține atât rezultate uimitoare, cât și protecția veselei, a vaselor de gătit, tacâmurilor și paharelor. Ca întotdeauna, trebuie să urmați recomandările producătorului atunci când încărcați mașina de spălat vase, dar există și câteva reguli simple de urmat:
 • Înainte de a pune orice în mașina de spălat vase, răzuiți particulele mari de alimente și nu pre-clătiți. Formula detergentului de spălat vase va pătrunde în resturile de alimente pentru a le îndepărta.
 • Pentru spălarea tacâmurilor, asigurați-vă că acestea nu sunt înghesuite, astfel încât apa să poată clăti toate suprafețele. Din moment ce siguranța este pe primul loc, cuțitele lungi / ascuțite trebuie să fie orientate cu lama în jos. Lingurile și furculițele pot fi plasate împreună în mașina de spălat vase.
 • Încărcați vasele mari și murdare pe raftul de jos al mașinii de spălat vase, astfel încât să fie directionate către fluxul de apă. Asigurați-vă că paharele cu picior și ceștile sunt puse la un unghi ce permite apei să se scurgă, pentru a se usca într-un mod corespunzător. Petele dificile trebuie orientate spre brațele de pulverizare, iar atât timp cât oalele și tigăile sunt marcare ca sigure la spălarea automată, acestea pot fi curățate.
 • În cazul în care mașina de spălat vase are un element de încălzire expus, vasele din plastic trebuie plasate în raftul de sus. În caz contrar, ele pot fi plasate oriunde în mașina de spălat vase. Înainte de toate acestea, asigurați-vă că ele sunt etichetate ca fiind sigure la spălarea în mașina de spălat vase!

Vizionați videoclipul folositor cu privire la modul de încărcare și folosire a mașinii de spălat vase în mod corespunzător. Vizitați secțiunea noastră video pentru mai multe sfaturi.