Cum poti spala in masina chiar si cele mai dificile ustensile de bucatarie

Cu totii avem ustensile de bucatarie pe care nu le-am folosit niciodata, precum tava de copt pe care am primit-o cadou sau paharul care nu face parte din niciun set. Acestea ajung, de obicei, ascunse in dulapul din bucatarie si pline de praf.

Mai jos gasesti cateva sfaturi despre cum sa speli in masina chiar si cele mai dificile vase si ustensile de bucatarie. Cel mai bine ar fi sa incepi sa asezi pe raftul de jos vasele voluminoase. Iar pe cel superior aseaza canile, paharele si obiectele din plastic.

Vasele de bucatarie

Vasele de bucatarie voluminoase trebuie asezate pe raftul de jos. Tavile si oalele de copt pot fi asezate pe lateral, insa ai grija sa nu blocheze apa si sa ai suficient loc pentru alte vase pe care vrei sa le speli. Oalele pot ocupa foarte mult loc, deci fii atent cum le asezi astfel incat apa si detergentul sa aiba acces spalandu-le atat pe interior, cat si pe exterior.

Paharele

Asezandu-le pe raftul superior. Inainte de a le pune in masina de spalat vase, citeste instructiunile primite de la producator si asigura-te ca pot fi curatate astfel. De asemenea, ai grija la paharele inalte, precum cele de sampanie care trebuie asezate pe raftul inferior.

Tacamurile

Pune furculitele si lingurile in compartimentul pentru tacamuri, cu manerul in jos. Iar cutitele ar fi mai usor de scos daca le asezi cu manerul in sus. Tacamurile mari, precum spatulele, polonicele sau clestii ar fi bine sa le asezi pe raftul de sus, intre cani si pahare.

Plastic

Daca masina ta de spalat este veche si are un element de incalzire la vedere, in general pe partea sa inferioara, atunci nu pune obiectele din plastic pe raftul de jos pentru ca s-ar putea indoi. De aceea, te sfatuim sa le pui deasupra, alaturi de cani si pahare.

Maruntisuri

Vesela cu forma ciudata, precum suporturile de ou sau farfuriile foarte mari ar putea fi greu de asezat. Asa ca iti recomdam sa le pui in raftul inferior, insa, asigura-te ca nu blocheaza accesul apei.

Daca ai citit acest articol, inseamna ca nu trebuie sa iti mai faci griji ca vasele tale vor fi pline de praf si nu trebuie sa le mai lasi uitate undeva prin dulapurile de bucatarie. De acum, nu mai este nevoie sa-ti faci griji ca nu le vei putea folosi la urmatoarea petrecere.