Setul de ustensile pentru brutari

Dacă nu sunteţi un brutar profesionist, poate fi frustrant să citiţi o reţetă complicată pe care vreți să o încercați, însă atunci când ajungeţi acasă şi vă daţi seama că nu aveţi echipamentul necesar. Există pe piaţă numeroase accesorii şi ustensile, dar care dintre acestea merită cu adevărat o investiţie? 

În continuare îți prezentăm câteva ustensile de bază de care ai nevoie pentru a te apuca de lucru, iar atunci când termini treaba şi brioşele au crescut să poți sta liniştit, ştiind că totul a ieșit extrem de gustos, iar bucătăria este perfect curată.

Hârtia de copt

Chiar dacă reprezintă un lucru de unică folosinţă, hartia de copt este un articol pe care fiecare brutar trebuie să îl aibă pentru a se asigura că nimic nu se lipeşte de tavă. Nu vrei ca, după ce ai petrecut atâta timp preparând şi gătind, toată munca să fie anulată din cauza unei forme de copt care lipeşte.  

Suportul pentru răcire

Toate produsele din această listă pot fi clasificate drept articole esenţiale, dar dacă urmărești să te ocupi doar de o parte din acestea, un suport pentru răcire este necesar. Astfel vei evita îmbibarea cu lichid prin faptul că ridici produsele proaspăt coapte deasupra blatului şi permiteţi circularea aerului în jurul lor.

Cana pentru măsurat

Nu poţi urma cu exactitate o reţetă dacă nu ştii cât lichid trebuie să puneţi în compoziţie. Este, deci întotdeauna folositor să ai o cană pentru măsurat la îndemână deoarece aceasta este crucială pentru a determina cantităţile necesare.

Lingurile pentru măsurat

La fel ca în cazul cănii pentru măsurare, trebuie să te asiguri că ai cantităţile potrivite de ingrediente uscate pentru ca amestecul să nu fie prea uscat sau prea lipicios.

Castroanele pentru amestecat

Acesta poate părea un lucru evident, dar castroanele reprezintă un element esențial pentru orice brutar. Merită, cu siguranţă, să investești într-un castron rezistent la căldură pe care să îl poți folosi în cuptorul cu microunde sau deasupra unui recipient cu apă fiartă pentru a topi de exemplu ciocolată.

Ṭinând cont că sunt unele din elementele care se murdăresc cel mai rău în bucătărie, castroanele pot fi spălate în maşina de spălat vase folosind Finish Quantum, făcându-vă viaţa mai uşoară după utilizare. 

Cuţitele pentru întins

Un cuţit pentru întins este un obiect cu multe întrebuinţări atunci când vine vorba de brutărie. Fiind lung, subţire şi cu margini rotunjite, este extrem de folositor pentru a curăţa castroanele, a întinde umplutura pentru tort sau chiar pentru a tăia untul. 

Atunci când îl introduci în maşina de spălat vase, asigură-te că nu blochează braţele pentru dispersarea apei, altfel riști ca toate vasele încărcate să rămână murdare deoarece apa nu poate circula eficient.

Broşetele

Cu toate că broşetele de lemn sunt ideale pentru a le pune pe grătar, ele nu sunt sunt tocmai potrivite când vine vorba de copt. Cu ajutorul broşetelor de metal poți determina dacă prăjitura pe care o gătiţi este coaptă suficient – introdu broşeta în cateva locuri, inclusiv în centru şi dacă o scoți curată, înseamnă că prăjitura este coaptă şi gata să o scoți din cuptor.

Sita

Unul din elementele necesare când vine vorba de copt este sita, folosită pentru aerare. O strecurătoare mică  pentru ceai  poate face şi ea minuni atunci când vine vorba de decorat şi pudrat.

Spatula

Nimeni nu vrea ca munca lui să fie în zadar, în special când vorbim despre copt. O spatulă flexibilă, ideal din silicon sau plastic, îți oferă siguranța că nicio cremă sau ciocolata nu vor fi risipite.  

Telul

Nu toată lumea îşi permite un mixer de mână şi, cu toate că lingurile pot fi folosite pentru a amesteca, un tel te va ajuta să aerezi compoziţia, făcând-o uşoară şi pufoasă aşa cum îți dorești. Telurile nu sunt foarte uşor de spălat, ceea ce înseamnă că, dacă le poţi pune în maşina de spălat vase, îţi va face viaţa mult mai uşoară. 

Din fericire, toate ustensilele din această listă pot fi spălate la maşina ta de vase, așa că tu poți găti în linişte, ştiind că nu va trebui să stai după aceea ore întregi la chiuvetă. Pentru cele mai dificile pete folosește Finish Quantum.