Întreținerea mașinii de spălat vase

Atunci când vine vorba despre întreţinerea maşinii de spălat vase nu ne referim doar la lucrurile pe care trebuie sa le ai în vedere pentru a o menţine în stare bunăde funcționare, ne referim şi la lucrurile care te ajută să optimizezi rezultatele finale. Cu toate că te pot scuti de efort, curățând şi igienizând vasele, maşina de spălat va avea nevoie de măsuri suplimentare pentru ca aceasta să îşi poată îndeplini rolul.

În continuare, îți prezentăm câteva sfaturi utile pentru a optimiza eficacitatea maşinii tale de spălat vase.

Produsele de curăţare

De ce?

În condiţiile în care prin maşina ta de spălat vase trec aproximativ 8,000 de articole murdare în fiecare an, cine o curăţă? Cu toate că ar trebui să curăţi excesul de mâncare, nu este indicat să clătești vasele înainte de a le încărca. Maşinile moderne pot avea senzori care să determine cât de mult trebuie spălate articolele încărcate.

Pe lângă acumulările de grăsime pe diverse componente ale maşinii de spălat vase pe care nu le puteţi vedea, dar care produc mirosuri neplăcute sau depunerile de calcar. În timp ce grăsimea produce mirosuri neplăcute, depunerile de calcar pot bloca ţevile de scurgere şi diverse componente ale maşinii, reducând eficacitatea acesteia. De aceea recomandăm folosirea Finish Soluție de curățare a mașinii de spălat vase o dată pe lună petru a reduce mirosurile neplăcute, depunerile de grăsime şi depunerile de calcar.

Soluția de clătire

De ce?

Pentru că acest produs are 5 puteri de acţiune ce ajută la obținerea paharelor uscate, strălucitoare şi fără pete.

Finish Soluție de Clătire nu este neapărat necesar pentru îngrijirea maşinii tale de spălat vase, însă aceste electrocasnice sunt special concepute pentru a funcţiona la capacitate maximă cu acest produs la fiecare spălare. Finish Soluție de Clătire reduce timpul de uscare şi crează o barieră protectoare ce previne formarea picăturilor, oferind vaselor, cuţitelor şi paharelor strălucire.

Sărurile pentru maşinile de spălat vase

De ce?

Pentru că aceste săruri reduc duritatea apei, prevenind depunerile de calcar pe acele componente ale maşinii pe care nu le poți vedea.

Poate că nu este unul din primele lucruri de pe lista ta de produse pentru întreţinere, dar, cu siguranţă, este unul din principalele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere dacă vrei ca mașina de spălat vase să funcţioneze optim. Dacă locuiești într-o zonă cu apă dură riscul de apariţie a depunerilor de calcar este şi mai mare. Ar trebui să contactezi întotdeauna distribuitorul de apă pentru a afla dacă te afli într-o astfel de zonă şi, astfel, să schimbi setările maşinii de spălat vasele conform instrucţiunilor.

Dacă nu ai folosit încă sărurile speciale pentru maşina de spălat vase este posibil ca depunerile de calcar să fi apărut deja. Pentru a le elimina, consultă manualul cu instrucţiuni.

După ce te asiguri că ai eliminat depunerile de calcar, folosește Finish Sare Dedurizantă pentru maşinile de spălat vase ce vor reduce duritatea apei, prevenind astfel reapariţia depunerilor.

În sfârşit, amintește-ți să te uiți bine în interiorul maşinii de spălat vase după ce o descarci

De ce?

Pentru binele maşinii tale este vital să controlezi anumite componente pentru a te asigura că nu există obstrucţii şi acumulări de resturi alimentare. Există şanse ca resturile alimentare sau de ambalare să blocheze anumite componente ale maşinii, precum scurgerile, tăvile pentru obiecte ascuțite, braţele pentru disperasarea apei. Maşinile de spălat vase sunt uneori programate să se oprească în timpul ciclului de spălare dacă apare un blocaj pentru a le proteja. Înainte de fiecare ciclu de spălare rotește uşor cu mâna braţele pentru dispersarea apei și pentru a te asigura că nu sunt blocate. De asemenea, verifică să nu existe resturi alimentare în filtrele de scurgere.

Cu aceste câteva sfaturi simple, dar eficiente, poți fi sigur că vei obține potenţialul maxim de la maşina ta de spălat vase la fiecare utilizare.