Cum sa folosesti rapid si eficient masina de spalat vase

Fiecare dintre noi are moduri diferite de a aseza vasele in masina de spalat: unii prefera sa le ordoneze in rand, altii sa le aseze incepand din fata. Finish a gasit, insa, solutia perfecta pentru asezarea acestora. Daca urmezi sfaturile noastre si folosesti detergentii Finish, vasele tale vor straluci si vor fi mult mai usor de scos din masina de spalat.

Farfuriile pe raftul inferior, paharele pe cel superior

Poate parea simplu, dar pentru o incarcare rapida a masini de spalat trebuie sa ai mereu grija sa pui vasele exact la locul potrivit.

  • Ca regula: paharele trebuie asezate pe raftul superior, cu fata in jos.
  • Paharele care au cupa mare, precum cele de vin, vor incapea perfect, insa este posibil sa ai ceva probleme la cele mari si cilindrice, precum halbele de bere. Acestea din urma ar trebui sa fie asezate pe raftul inferior.
  • Pentru paharele de vin este posibil ca masina de spalat sa aiba un opritor, astfel incat sa isi pastreze o pozitie fixa in timpul programului de spalare.
  • Vasele ar trebui asezate incepand din spate ca sa iti fie mai usor sa le ordonezi. De asemenea, farfuriile mari ar trebui ordonate in partile laterale pentru ca apa si detergentul sa aiba acces mai usor la ele.
  • Vasele mari de gatit, precum oalele, lingurile sau cratitele ar trebui asezate pe raftul superior, cu fata in jos, pentru ca apa si detergentul sa le spele in totalitate, iar tu sa le poti scoate usor la finalul programului.

Nu este nevoie sa folosesti programele de prespalare

Inainte de a le pune in masina de spalat vase, indeparteaza resturile de mancare de pe ele. Acest scurt proces va ajuta masina de spalat sa isi pastreze filtrele curate, fara resturi de mancare, precum orez sau terci de ovaz. Mai mult decat atat, va economisi apa si energie.

Ai grija atunci cand speli boluri

Nu pune bolurile unul deasupra celuilalt pentru ca apa si detergentul nu vor putea ajunge la ele. Mai mult, aceasta asezare ar impiedica si spalarea farfuriilor, precum si intregul circuit al apei in masina de spalat. Sfatul nostru este sa asezi bolurile cu fata in jos si sa incerci sa le pozitionezi pe lateralele rafturilor, incadrate de farfurii mici.

Regula de aur a spalarii

Daca partea murdara a farfuriilor nu are acces direct la apa cu detergent, cel mai probabil aceasta nu va fi curatata. Astfel, iti recomandam sa nu supraincarci masina de spalat cu prea multe farfurii sau obiecte de gatit. Supraincarcarea ar putea insemna oa doua spalare, o pierdere de timp si de energie pe care nimeni nu si-o doreste.