Fii atent să așezi corect vasele în mașina de spălat

Maşinile de spălat vase pot avea diferite forme sau dimensiuni pentru a îndeplini nevoile tuturor şi a se potrivi în orice bucătărie însă, în general, există câteva reguli pe care trebuie să le urmezi atunci când încărci o maşină de spălat vase.

Măsuri de siguranţă

În timp ce toate vasele pot fi, fizic, introduse în maşină, este important să te asiguri că vasele respective se recomandă a fi spalate cu mașina de spălat vase.

De exemplu, paharele de cristal ar trebui să fie spălate de mână, precum şi anumite suprafeţe neaderente care pot căpăta un aspect uzat după spălarea la maşină. Întotdeauna fii convins că ceea ce încărci nu va fi deteriorat după ce îl scoți din maşina de spălat vase.

Încărcarea 

 1. Fă lucrurile mai uşoare pentru tine

  Este întotdeauna mai bine să încarci vasele începând cu partea din spate a maşinii pentru a nu trebui să le rearanjezi de mai multe ori înainte de a porni maşina de spălat vase.

 2. Pune obiectele astfel încât apa să ajungă la ele cu uşurinţă și să nu irosești prea mult spaţiu

  Nu este nimic mai enervant decât să apuci ceva în grabă gândindu-te că este uscat, apoi să te trezești cu apă pe tine. Aşezând vasele uşor într-o parte, nu numai că te asiguri că soluţia de curăţat ajunge peste tot, dar, în acelaşi timp, permite scurgerea eficientă a apei. Pentru o uscare mai eficientă, folosește Finish Soluție de Clătire.

 3. Amintiște-ți că dimensiunea contează

  Când vine vorba de încărcarea maşinii de spălat, recomandăm să pui farfuriile mai mari în spate şi cu faţa în jos.

 4. Nu aglomera maşina

  Cu toate că trebuie să te asiguri de faptul că maşina este încărcată suficient pentru a obţine potenţialul maxim de la o spălare, evită să o aglomerezi foarte mult. Acest lucru va duce la vase ce nu vor fi spălate corespunzător deoarece apa şi soluţia de curăţare nu pot ajunge la ele.

 5. Nu îngrămădi vasele unele peste altele

  Dacă vei începe să îngrămădești vasele unele peste altele, acestea pot fi deplasate prin forţa presiunii apei atunci când pornești maşina şi se pot deteriora sau chiar sparge.

 6. Amintește-ți că paharele sunt fragile

  Iar pe cele din cristal nu le spăla în maşină. Atunci când pui pahare în maşina de spălat vase este important ca acestea să nu se atingă între ele deoarece presiunea apei le poate face să se lovească şi să se deterioreze sau chiar sparge.

 7. Gândește-te la siguranţă

  Doar pentru că nu le speli de mână, nu înseamnă că nu te poți răni în cuţite. Este uşor să uiți de cuţitele ascuţite din maşina de spălat vase, aşa că, pentru a evita accidentele, asigură-te că le pui cu tăişul în jos în suportul special.

Golirea maşinii de spălat vase

Toate bune și frumoase după ce am încărcat maşina, dar cum rămâne cu golirea?

 1. Folosește Finish Soluție de Clătire

  Pe lângă faptul că asigură o curăţare eficientă a resturilor de mâncare şi previne formarea de urme de apă, Finish Soluție de Clătire ajută la scurtarea timpului de uscare. Aşa că, atunci când vei scoate din maşină vasele proaspăt spălate, vor fi mai puţine şanse să curgă apă de pe vase sau să trebuiască să folosești un prosop pentru a le usca.

 2. Amintește-ți de unde ai început

  Este important să minimizăm riscurile de spargere sau deteriorare al vaselor. Acestea pot fi provocate de lovituri atunci când descărcăm maşina de spălat vase. Dacă încarci maşina din spate spre faţă, atunci o vei goli în sens invers.

Gândește-te că modul în care încarci maşina te poate ajuta să ai vase mereu curate. Nu numai că o mașină corect umplută reduce riscul accidentelor, dar îți asigură și o eficienţă crescută a spălatului.