De ce masina mea de spalat nu mai functioneaza ca inainte?

Masinile de spalat iti pot curata foarte repede si usor vasele. In loc sa muncesti si sa pierzi timpul spalandu-le de mana, cu siguranta, ti-ar fi mai usor sa iti pui farfuriile, oalele sau tacamurile in masina. Si dupa ce programul s-a terminat, ai toata vesela curata, uscata si stralucitoare. Desi in 99% dintre situatii, masina ta de spalat iti va curata impecabil vasele, exista si situatii in care aceasta sa nu performeze pana la perfectiune. Situatia aceasta se poate intampla din mai multe motive. Acest articol iti va explica cateva dintre ele. De asemenea, te ajutam si cu cateva sfaturi pentru ca masina ta sa functioneze perfect de fiecare data.

Simptomele

Exista cateva simptome foarte clare in functie de care iti dai seama daca o masina de spalat vase nu mai functioneaza perfect. Primul dintre ele este cel al vaselor nespalate la finalul programului. Alte simptome ar putea fi: lipsa scurgerii apei la finalul programului sau un miros neplacut in interiorul masinii. Toate acestea sunt semne ale faptului ca anumite parti ale masinii tale de spalat vase nu mai functioneaza bine.

Motivele

Printre motivele care ar putea sa iti impiedice masina sa functioneze perfect se numara depunerile de apa dura – acesta pot ramane atat in sistemul masinii, cat si in conductele acesteia, prevenind ca apa sa se scurga sau sa se evapore complet. Un alt motiv ar putea fi faptul ca din cauza faptului ca masina nu si-a terminat tot programul de spalare, apa nu a avut timp sa se scurga.

Insa, indiferent de motivul pentru care masina ta nu mai performeaza ca inainte, are nevoie de o spalare temeinica. Nu iti face nicio grija, Finish Solutia de curatare pentru masini de spalat vase vine in ajutorul tau si iti usureaza foarte mult munca.

Solutia

  • Verifica toate partile esentiale ale masinii de spalat vase pentru a vedea daca nu sunt blocate cu resturi de mancare, grasimi sau unsoare. Indeparteaza filtrul si goleste-l de orice resturi.
  • De asemenea, verifica colturile si toate gaurile de pe peretii masinii. Nu iti face prea mari griji, insa, pentru ca solutia de curatare Finish pentru masini de spalat te va ajuta sa o cureti chiar si in cele mai inaccesibile locuri.
  • Nu uita ca ar trebui sa iti cureti masina de spalat fie dupa 100 de programe, fie o data pe luna. Insa, nu-ti face griji pentru ca aceasta operatiune inseamna minim efort. Trebuie doar sa asezi sticla de solutie pentru curatarea masinii de spalat vase si sa rulezi un program cu masina goala. Finish Solutie de curatare pentru masini de spalat vase va indeparta orice urma de grasime sau calcar.