Cum să economisești spațiul pentru a face loc mașinii de spălat vase

Uneori, atunci când locuieşti într-un singur loc pentru o perioadă mai lungă de timp, poate fi dificil să îţi dai seama cum să creezi spaţiu pentru a adăuga ceva nou.

Să luăm bucătăria drept exemplu. Exceptând cazul în care chiar tu ai desenat-o, după propriile specificaţii, poți crede că nu mai există spaţiu pentru a mai adăuga ceva, cu atât mai mult o mașină de spălat vase, aşa că te limitezi la spălatul manual, în chiuvetă.

În continuare, Finish vine cu câteva sfaturi pe care le poți urma pentru a instala o maşină de spalat vase care îţi va face viaţa mai uşoară. Dacă sunt luate măsurile potrivite, o maşină de spălat vase îşi poate găsi locul în orice bucătărie.

Întotdeauna există spaţiu pe pereţi

Agăţatul oalelor, ustensilelor şi cuţitelor pe perete reprezintă o metodă eficientă de a obţine spaţiu. Cu toate acestea, sunt multe alte obiecte care pot fi puse pe perete pentru a elibera blaturile de bucătărie, ca de exemplu:

  1. un suport montat pe perete poate asigura faptul că toate obiectele din jurul chiuvetei nu stau constant în apă
  2. un suport pentru condimente nu numai că va salva spaţiu, dar te va ajuta să vezi exact condimentele pe care le ai și să nu uiți să le folosești
  3. un suport pe care să pui toate cuţitele te va ajuta să eviți riscul de a te tăia și te va ajuta să ai acces mai rapid la ele

Ṭinteşte sus

Dacă situaţia permite, dulapurile agăţate de tavan pot fi un loc bun de stocare a obiectelor de care aveţi nevoie, dar pe care le folosiţi rar. Coşurile şi cutiile decorative sunt de asemenea eficiente pentru a ţine toate chiţibuşurile la un loc. Dacă vrei, în schimb, ca totul să arate ordonat şi aranjat poții lua în considerare înstalarea unui nou raft.

Apoi mergi în jos

Doar pentru că ți-ai ocupat spaţiul de sus, nu înseamnă că nu poți utiliza şi spaţiul de sub bufet. În bucătărie, spaţiul de sub dulap poate ajunge până la 10 cm. Aceste spaţii pot fi uşor transformate într-un loc perfect de a depozita tăvi şi tocătoare.

Investeşte în recipiente ermetice

Acestea te vor ajuta să folosești întregul potenţial al bucătariei, permiţându-ți să depozitezi în ele alimente perisabile, precum cerealele şi biscuiţii. Dacă folosești recipiente de plastic pentru a stoca mâncarea în frigider, congelator sau în faţa ferestrei, nu numai că utilizezi eficient spaţiul, dar eviți riscul ca mâncarea să se învechească.

Acum ai câteva metode simple, dar eficiente, de a salva spaţiu important şi să poți gândi în continuare ce maşină de spălat vase corespunde nevoilor tale şi ale familiei tale. Așa că, du-te chiar acum la magazin și vezi ce mașină ți se potrivește. Ține minte că şi în cele mai mici bucătării există spaţiu suficient pentru un astfel de obiect electrocasnic.