Clătiţi înainte să spălaţi – cum să depășim acest mit?

Obiceiurile vechi mor greu. Clătirea vaselor înainte de a le spăla poate fi considerat un obicei pe care îl avem de foarte mult timp. Cu toate acestea, este important să îți amintești că maşina de spălat se poate ocupa de mai multe lucruri decât îți imaginezi.

Mit: Dacă clătești farfuriile înainte de a le pune în maşina de spălat vase acestea vor ieşi mai curate.

Deloc adevărat.

Pentru unele persoane, acest lucru pare mai productiv, dar, în realitate, clătirea farfuriilor înainte de a le pune în maşina de spălat este ineficientă, mai ales în ceea ce priveşte consumul de apă. Maşinile de spălat folosesc temperature înalte pentru a asigura o igienizare şi o curăţare corespunzătoare a vaselor.

Dacă ai impresia că vasele sunt unsuroase sau au rămas resturi de mâncare pe ele, poate însemna că maşina ta are nevoie de de o curățare cu Finish Soluție de Clătire care acţionează în 5 moduri, incluzând curăţarea resturilor de mâncare şi formarea unui film protector.

Un alt lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este cantitatea de sare pe care o folosești pentru maşina de spălat vase. Pe de altă parte, dacă nu folosești sare deloc atunci când utilizezi maşina de spălat vase, te poți confrunta cu problema urmele de apă, în special dacă apa este dură. De aceea, îți recomandăm să folosești Finish Sare Dedurizantă pentru ca maşina de spălat vase să fie eficientă în a scădea duritatea apei, mărind eficienţa de curăţare.

Mit: Dacă nu clătești înainte vasele, le poți pune direct de pe masă în maşina de spălat vase?

Nu este adevărat.

Este important să cureți excesul de mâncare de pe vase înainte de a le pune în mașina de spălat pentru a preveni ca resturile alimentelor să înfunde ţevile de scurgere. Trebuie să ai grijă la alimentele „lipicioase”, cum ar fi pastele sau orezul şi la alimentele cu frunze, precum salata, deoarece ele pot ajunge în locuri greu vizibile.

De asemenea, dacă nu speli vasele imediat vei observa că resturile alimentare vor începe să prindă un miros neplăcut. Asa că nu uita să cureți mașina o dată pe lună cu Finish Soluție de curățare  pentru a îndepărta grăsimile şi mirosurile neplăcute.

Mit: Părinţii mei clătesc întotdeauna vasele înainte de a le pune în maşina de spălat, trebuie să o fac şi eu?

Din nou, nu este deloc adevărat.

Masinile de spălat vase au evoluat atât de mult de pe vremea când părinţii tăi erau tineri. Astăzi, mașinile moderne sunt fabricate să poate susţine o încărcătură de vase mare. În deceniile trecute, vasele trebuiau clătite înainte pentru a te asigura că sunt curate, dar, cu noua tehnologie avansată, aparatura electrocasnică este acum mai eficientă ca niciodată. Unele maşini de spălat vase au senzori pentru a stabili cât trebuie să spele vasele. Prin urmare, dacă le clătești înainte vei crea falsa iluzie că acestea sunt deja curate.

Maşinile de spălat vase nu numai că te ajută să economisești timp, dar şi energie electrică și să reducă consumul de apă (cu impact asupra mediului şi asupra portofelului). Clătind vasele înainte de a le pune în maşina de spălat,  practic faci munca pe care mașina ta trebuie să o facă.

Este greu de renunţat la obiceiuri vechi, dar, atunci când măresc prețul facturii şi îți irosesc timp, o schimbare poate fi benefică pe termen lung. Clătirea vaselor este de domeniul trecutului. Lasă vasele murdare în grija lui Finish Quantum  – curăţă chiar şi cele mai dificile resturi de mâncare.