Ce maşină de spălat vase ți se potriveşte?

Există aşa o mare varietate de maşini de spălat vase disponibile pe piață încât spaţiul nu ar trebui sa fie un impediment în achiziționarea uneia. Indiferent de modul în care este construită bucătăria, există o maşină de spălat vase care să se potrivească nevoilor tale. Fie că vrei să o ascunzi într-un mod discret în spatele unei uși de mobilier sau vrei să fie la vedere, folosește ghidul de mai jos pentru a te orienta. 

Maşinile neîncorporabile de spălat vase

Acestea sunt construite pentru a sta cu mândrie în bucătăria ta. Dacă o maşină de spălat vase de dimensiuni mari sau variantele mai înguste sunt totuşi nepotrivite pentru casa ta, poți opta pentru variantele compacte. Acestea pot fi plasate în cadrul unui dulap sau sub un blat şi pot avea o capacitate de încărcare de până la 6 seturi. 

Maşinile încorporabile de spălat vase

Dacă mașinile neîncorporabile nu iți sunt pe plac și iți dorești un aspect elegant în bucătăria ta, atunci o maşină de spălat vase încorporabilă este exact ce ai nevoie. Aceasta poate fi cu uşurinţă ascunsă după uşile dulapului astfel încât nici nu o vei observa, oferind bucătăriei un aspect spaţios şi liber.

Cu toate acestea, chiar dacă este ascunsă, nu înseamnă că trebuie să faci un compromis în ceea ce priveşte mărimea deoarece maşinile de spălat vase încorporabile sunt disponibile în mai multe dimensiuni, cu lățime standard sau înguste.

Maşinile de spălat vase de dimensiuni standard

Un set constă în: o farfurie întinsă, o farfurie de supă, o farfurie pentru desert, o cană de ceai cu farfurie, un pahar fără picior, un cuțit, o furculiță, o lingură, o linguriţă pentru desert şi o linguriţă pentru ceai. O maşină de spălat vase de dimensiuni standard poate avea o capacitate de încărcare de până la 14 seturi, asta însemnând până la 154 de elemente. Aşadar, maşina de spălat vase cu dimensiune standard este opţiunea perfectă, încăpând în cadrul oricărui dulap cu un spaţiu liber de 60 cm şi este perfectă pentru persoanele care spală un număr mare de vase.

Ai putea crede, totuşi, că 60 de centimetri înseamnă mult, dar, cu siguranţă ocupă mai puţin spaţiu decât două persoane care ar spăla, respectiv usca, vasele. Nu numai atât, dar, ţinând cont că tot efortul de a spăla vasele este preluat de maşină, durează mai puţin timp să ai o chiuvetă liberă şi curată.

Alege o mașină de spalat vase și nu vei mai avea certuri în familie referitoare la cine spală vasele.

Maşinile de spălat cu dimensiuni reduse – varianta îngustă

Acestea sunt ideale dacă ai o bucătărie mică şi nu vrei să ocupe spaţiul pe care oricum simţi că nu îl ai. Cu toate că sunt mai înguste decât cele de dimensiuni standard, ele ocupă un spaţiu de doar 45 de centimetri, având o capacitate de încărcare de până la 10 seturi.

Aşadar, v-am prezentat patru tipuri de maşini de spălat vase, însă ține de tine să alegi ce crezi că ți se potrivește. Nu uita că, indiferent ce stil şi dimensiune alegi, vei găsi mereu ceva care să ți se potrivească. De acum, nu trebuie să te mai gândești că nu ai suficient spaţiu pentru maşina visurilor tale, dă o fugă în magazin și fii convins că vei găsi un produs pe placul tău.