Beneficiile igienice oferite de maşina de spălat

Deși gândindu-te poate părea puțin înfricoșător, locul în care preparaţi mâncarea poate să se confrunte cu foarte multe probleme de igienă. De altfel, știaiți că bucătăria ascunde mai multe bacterii decât orice altă încăpere din casă, inclusiv baia?

Bureţii şi prosoapele pot deveni un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor

Germeni cu potențial patogen se pot dezvolta pe obiectele din bucătărie, precum bureţii care sunt pe primul loc la acest capitol. Germenii se dezvoltă în mediu umed și cald ceea ce înseamnă că bureţii de bucătărie reprezintă mediul perfect pentru apariția acestora.

Prosoapele de bucătărie reprezintă, de asemenea, medii propice de dezvoltare a bacteriilor şi de a le răspândi atunci când curățăm vasele, blaturile sau ne ştergem pe mâini.

Ṭinând cont de toate acestea, mai credeți că toate obiectele din bucătăria ta mai sunt curate dacă le speli sau le cureți folosind bureții sau prosoapele?

Temperaturile ridicate distrug germenii

Crezi că mâinile tale ar suporta contactul cu o temperatură de peste 60 de grade Celsius? Ei bine, dacă apa din maşinile de spălat vase este încălzită la temperaturi foarte mari pentru a distruge orice bacterie, lăsându-ți vasele şi cuţitele curate, igienizate şi gata de a fi folosite, spălarea manuală nu garantează îndepărtarea tuturor bacteriilor de pe vasele tale. 

Dacă ai copii mici, vei avea nevoie să sterilizezi sticlele pentru lapte în mod regulat iar un sterilizator ocupă spaţiu preţios în bucătăria ta. Din fericire, o dată ce temperata din maşina de spălat vase atinge 60 de grade, sticlele copilului vor fi igienizate şi gata pentru a fi folosite. Cu toate acestea, se recomandă sterilizarea sticlelor în acest mod numai pentru copii de peste 8 luni.

Chiar şi în cadrul unui ciclu scurt de spălare, pot fi atinse temperaturi mai înalte decât pot suporta mâinile tale, distrugând astfel germenii care reprezintă un risc pentru întreaga familie.

De ce este o maşină de spălat atât de eficientă? 

Pe scurt, există două motive care stau la baza eficienței mașinii de spalat vase. Astfel, o temperatură mai ridicată şi detergenţi mai puternici, concentraţi într-un volum mic de apă (aproximativ 10,5 litri per încărcare), ajută la igienizare, dezinfectare şi curăţare. La spălarea manuală, trebuie să ai grijă să folosești o temperatură scăzută a apei, pentru ca aceasta să fie suportată de mâinile tale și, totodată, un detergent care să fie blând cu mâinile tale.  

Pe de altă parte, în mașina de spalat vase, temperatura ridicată este aliatul principal împotriva bacteriilor care se dezvoltă pe vase. Grăsimile solide aderă mai bine pe suprafeţe decât uleiurile lichide, de aceea o temperatură ridicată care transformă grăsimile în uleiuri, permit o curăţare mai eficientă chiar şi a celor mai unsuroase vase.

Produsele de curăţare, precum Finish Quatum, conţin un set de compuși chimici, fiecare cu rolul ei în curăţarea vaselor, însă este dificil să le poţi face să lucreze împreună atunci când fiecare are alte condiţii optime de utilizare.

De la designul raftului, la modul în care apa este dispersată, maşinile moderne au caracteristici care le fac mai eficiente decât spălatul manual. În mediul închis al maşinii de spălat, Finish Quatum poate face treaba în locul tău. Pur şi simplu încarcă vasele şi lasă detergentul şi maşina să se ocupe de restul.