Adevarul despre apa dura

Majoritatea locuintelor din Romania se confrunta cu apa dura, insa oamenii nu stiu nici astazi ce este, ce contine si cum ne afecteaza aceasta. In acest articol ne-am hotarat sa demascam miturile despre apa dura, confruntandu-I cu adevarurile.

Mitul 1 – Apa dura dauneaza grav sanatatii

Probabil ai mai auzit ca apa dura poate dauna grav sanatatii, insa dovezile ne arata ca poate sa aiba chiar unele efecte benefice. World Health Organization sustine ca "nu exista nicio dovada certa ca apa dura poate provoca efecte nedorite"[[1]]. In Statele Unite ale Americii, National Research Council a dovedit faptul ca prezenta calciului si a magneziului in continutul apei dure pot fi considerate suplimente alimentare[[2]].

Mitul 2 – Mineralele din apa sunt daunatoare

Exista multe voci care sustin ca apa dura contine mai multe componente daunatoare, insa totul este doar un mit. Apa dura contine calciu si magneziu, care nu sunt deloc daunatoare si nu pot fi comparate cu dezinfectantii, microorganismle sau substantele chimice anorganice.

Mitul 3 – Dedurizarea apei dure

Componentele apei dure nefiind daunatoare, nici substantele dedurizante nu o pot purifica. Acestea pot sa indeparteze sau sa reduca impactul apei dure in apa care contine foarte mult calciu. Singurul lor scop este acela de a colecta mineralele din apa. Nu au niciun efect asupra sedimentelor, chimicalelor sau a micro-organismelor. Acestea pot fi inlaturate doar de un filtru de carbon.  

Mitul 4 – Apa dura iti va matui paharele

Este adevarat ca apa dura poate sa iti afecteze paharele. Ceea ce provoca apa dura este sa se depuna pe suprafata paharului, lasand urme. Toate aceste pete sunt, insa, usor de curatat. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa folosesti Finish Solutie de clatire care va indeparta stratul depus pe pahar, lasandu-l perfect curat.[1] http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/chemicals/en/hardness.pdf

[2] http://www.water-research.net/hardness.htm