Acum serios, cum functioneaza masina de spalat vase?

Cu totii stim cum functioneaza masina de spalat vase: pui vesela murdara, pornesti masina si la finalul programului acesta este din nou curata. Insa, ceea ce nu stim este ce se intampla cu masina in timpul programului. Aceasta masina trebuie sa faca mai multe actiuni pentru a oferi vaselor tale spalarea de care au nevoie. Mecanismul din spatele acesteia este destul de simplu. Cele mai multe masini de spalat urmaresc aceleasi etape:

  • Adaugarea apei intr-un dispozitiv care se afla la baza masinii.
  • Incalzirea apei. Acest proces se intampla in acelasi dispozitiv de sub bratele care pulverizeaza apa.
  • Adaugarea detergentului. Acesta este adaugat automat in functie de indicatoarele computerului sau a timerului masinii.
  • Indepartarea resturilor de mancare. Apa calda impreuna cu detergentul pulverizeaza vasele.
  • Scurgerea apei murdare.
  • Spalarea vaselor. Se adauga apa care se incalzeste precum in procesul descris mai sus. De data aceasta, insa, nu se adauga si detergent. De asemenea, apa este pulverizata pentru a spala perfect vasele de orice pata sau urma de detergent.
  • Scurgerea celui de-al doilea val de apa.

Tot ceea ce trebuie sa faci pentru ca masina de spalat sa functioneze corect (in afara de a aseza corect vasele) este sa o speli o data pe luna folosind Finish Solutie de curatat masina de spalat vase. Vei intelege mai usor motivele si modul in care trebuie sa iti cureti fiecare parte a masinii de spalat vase dupa ce vei citi informatiile despre fiecare dintre acestea:

Rezistenta

Aceste elemente de metal incalzesc apa pana cand aceasta ajunge la temperatura potrivita. Ai grija ca aceastea se afla in contact direct cu apa si de aceea sunt in pericol sa acumuleze in timp calcar.

Pompa

Pompa este folosita deopotriva pentru a pulveriza apa in timpul spalarii si pentru a asigura procesul de scurgere. Mai mult decat atat, valvele acesteia se inchid si se deschid automat, directionate fiind de computerul masinii de spalat, astfel incat apa sa ajunga exact acolo unde trebuie.

Bratele de pulverizare

Bratele de pulverizare sunt goale, iar datorita presiunii apei, acestea se rotesc, asigurandu-se astfel ca orice urma de pe vasele tale este curatata. Resturile de mancarea sau grasimea pot bloca in timp aceste brate de pulverizare, asa ca ai mare grija sa fie mereu curate.

Foloseste odata pe luna Finish Solutie de curatare pentru masinile de spalat vase si astfel vei indeparta orice urma de calcar, precum si resturile de mancare sau grasime care s-au depus in interiorul masinii tale. Cu un minim efort, aceasta va fi curata si va functiona perfect.