Paharele tale nu trebuie sa-si piarda stralucirea

Fara sticla, viata noastra nu ar mai fi fost la fel. Importanta aceasta o regasim peste tot, de la sticla pe care o folosim in sere pentru a cultiva fructe si legume, la lentilele de sticla ale telescoapelor care ne permit sa exploatam sistemul nostru solar. Primele recipiente tubulare au aparut in 1500 i.Hr. Arta de a face sticla transparenta a fost descoperita de catre Imperiul Roman abia in secolul 1 d.Hr. si tinuta secret foarte mult timp.

Ce este sticla?

Sticla este un solid amorf cu anumite caracteristici ale lichidului, de aceea este transparent. Aceasta se obtine prin incalzirea sticlei la peste 816 grade C. Apoi, aceasta sticla topita este pusa in jurul unui capat de tub gol, exact ca un sirop intr-o lingura. In final, este plasata in interiorul unei matrite, iar aerul este suflat prin tub, creand un balon de sticla care se potriveste cu forma dorita.

Ce este coroziunea?

Din nefericire, expunerile la apa fierbinte, detergenti si calcar afecteaza moleculele sticlei, lasand gauri sau denivelari pe suprafata ei. Din aceasta cauza lumina nu mai cade perfect pe sticla, facand-o sa arate matuita, patata sau chiar murdara.

Cum o putem preveni?

Stralucirea paharelor tale poate fi foarte usor protejata. In primul rand, asigura-te ca le-ai asezat corect in masina de spalat vase. Ai grija ca in timpul spalarii, acestea se pot misca, ajungand sa se ciocneasca sau chiar sa se sparga daca nu sunt asezate corect. In al doilea rand, asigura-te ca folosesti cel mai bun detergent pentru masinile de spalat vase. Acesta ar trebui sa iti spele perfect paharele si sa le protejeze sa nu devina matuite.

Quantum Max Shine and Protect are grija de paharele tale. Acesta foloseste o formula speciala care formeaza un strat de protectie care asigura o stralucire de mai lunga durata. De asemenea, te sfatuim sa combini Quantum Max Shine and Protect cu Finish Solutie de clatire pentru a te asigura ca paharele tale sunt protejate de coroziune, precum si de alti factori care ar putea impiedica stralucirea paharelor, ca petele de apa sau calcarul.