Pahare patate? Intelegem problema!

In general, oamenilor le este rusine sa aiba pahare patate in casa. Tocmai din acest motiv, de multe ori, acestia fie le arunca, fie le ascund in spatele dulapului, fie, in ultima instanta, le folosesc atunci cand nimeni nu ii vede.

De ce se pateaza paharele? Exista doua cauze principale pentru care acest fenomen se intampla si ambele vorbesc despre trecerea timpului: prima cauza este aceea a depunerilor de calcar datorita apei dure si al doilea motiv este coroziunea. Acestea sunt doua procese diferite ce afecteaza aspectul paharelor si necesita modalitati total diferite de prevenire.

Depunerile de calcar

Daca locuiesti intr-o zona cu depuneri de apa dura, te vei confrunta cu deteriorari ale masinii tale de spalat vase. Aceste depuneri, precum calcarul, pot sa se lipeasca de vesela ta, cauzand un aspect “de murdar”.  Aceasta coroziune este inevitabila, dar, din fericire, poate fi rezolvata sau prevenita cu usurinta.

Atentie! O curatare regulata a masinii de spalat vase cu Finish Solutie de curatare a masinii va ajuta la indepartarea oricaror urme de pete nedorite care pot sa ramana dupa spalare, precum resturi de mancare, de grasime sau depunerile de calcar. Toate acestea pot fi indeparte inainte sa ramana lipite de pahare.

Este recomandat sa iti cureti masina de spalat vase in fiecare luna, nu numai pentru a preveni orice urma de deteriorare, dar si pentru a te asigura ca va functiona mereu la capacitate maxima, salvand, astfel, timp pentru tine. Trebuie doar sa adaugi Finish Solutie de curatare si sa lasi masina sa functioneze un ciclu de spalare, fara vase inauntru. Adaugand Finish Solutie de Clatire te vei asigura ca picaturile de apa care se formeaza pe suprafetele vaselor vor fi inlaturate inainte de a se evapora, lasand in urma orice reziduuri de calcar care s-ar putea acumula.

Pahare patate

Daca traiesti intr-o zona cu apa dulce, atunci tine cont ca te vei confrunta mereu cu riscul coroziunilor, un alt tip de patare al paharelor. Acest proces poate fi provocat de mai multi factori de la expunerea la caldura, la calitatea proasta a sticlei pana la folosirea incorecta a  unor programe ale masinii de spalat vase. Din fericire, exista mai multe metode de a se  prelungi viata paharelor tale si este foarte important sa tii cont de ele inainte sa se pateze:

  • Atunci cand cumperi pahare, asigura-te ca pot fi spalate in masina de spalat vase
  • Foloseste Finish Quantum Power Gel pentru a proteja paharele sa nu se pateze si pentru a le pastra stralucirea pentru un timp indelungat.
  • In cazul in care ai un filtru de apa, verifica-l si asigura-te ca functioneaza perfect
  • Daca ai pahare cu sticla subtire, spala-le la temperatura scazuta sau in programul special, dedicat paharelor. Dartington Crystal, cel mai important nume din industria sticlariei handmade, recomanda Finish ca singura alegere pentru detergentul de pahare.
  • Dupa ce intregul program al masinii tale de spalat vase s-a incheiat, deschide-o si permite-i aburului sa iasa. Masinile moderne fac deja acest proces in timpul programelor lor. Dar, tine cont de un lucru foarte important: lasa paharele sa se raceasca in masina de spalat vase inainte de a le scoate.  

Calitatea apei este, in principal, dependenta de zona in care locuiesti. Iar daca nu esti sigur daca traiesti intr-o zona cu apa dura sau una cu apa dulce, poti folosi diferite instrumente pentru a afla.