Ghid pentru pahare curate

Istoria paharului are peste 3,500 de ani si cel mai vechi a fost descoperit in Egipt in 1,350 BC.

Privind in istoria paharului cel mai important moment il gasim la Romani, cei care, au creat paharul transparent bucurandu-se astfel de culoarea vinului. Pentru ei culoarea vinului era si un motiv de mandrie, culoarea fiind cea care iti arata calitatea vinului, dar pentru asta paharul trebuia sa fie perfect curat astfel incat nimic sa nu ii altereze culoarea.

Revenind in zilele noastre, stim ca putem avea pahare perfect curate. Paharul este insa un obiect fragil care are nevoie de o ingrijire speciala astfel incat sa arate mereu ca nou.

Va propunem un ghid cu sfaturi pentru ingrijirea paharelor.

Folosirea paharelor

Paharele au o structura neregulata care le fac sa fie speciale, dar le si transforma in victima perfecta a procesului numit soc termin. Termenul poate suna ca un veritabil film horror, dar este procesul care se refera la momentul in care temperatura din pahar se schimba radical si foarte rapid si poate duce la spargerea paharului.

Te sfatuim sa nu folosesti niciodata paharele pentru a fierbe in ele sau pentru a le umple cu un continut foarte fierbinte, exceptie fiind cazurile in care producatorul acestora specifica altfel.

In cazul in care paharele tale se ciobesc sau se sparg, nu le mai poti folosi. Oricat de mult ti-ar placea si oricat de multe amintiri ati avea impreuna, sfatul nostru este sa nu le mai folosesti.

Nu numai ca cioburile pot intra in bautura ta si poate chiar sa le inghiti, insa acestea pot absorbi bacterii sau germeni care sunt extrem de greu de indepartat chiar si cu o curatare a paharelor in masina de spalat de vase.

Spalarea paharelor

Ai grija atunci cand pui paharele in masina de spalat vase. Aseaza-le mereu pe raftul de sus, departe de orice alt vas.

Pentru ca paharele inalte sau cele cu picior sa incapa este posibil sa fii nevoit sa ajustezi dimensiunea raftului. De asemenea, ai grija sa nu se loveasca intre ele pentru ca ar putea sa se sparga.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate in timpul procesului de spalare, foloseste de fiecare data Quantum Max Shine & Protect. Solutia va actiona in timpul programului pentru a elimina complet orice urma de pata. Datorita formulei sale care protejeaza sticla, aceasta neutralizeaza orice particula care ar putea provoca matuirea sticlei de-a lungul timpului. Quantum Max Shine & Protect te va ajuta sa cureti orice urma de pata de pe paharele tale fara sa fie nevoie sa le speli din nou sau sa stergi urmele dupa finalul programului de spalarea.

Asezarea paharelor

Exista doua moduri in care putem aseza paharele: cu fata in jos sau cu fata in sus.

Daca alegi prima varianta, eviti depunerea de praf in interiorul paharului, insa marginile lor vor intra in contact direct cu suprafata dulapului si deci cu toate bacteriile care sunt acolo. Mai mult decat atat, exista pericolul ca acestea sa se ciobeasca.

Astfel, iti propunem ca de fiecare data cand asezi paharele in dulap sa stergi suprafata cu un servet subtire si curat. Acest gest simplu va preveni orice contact al paharului cu praful sau mizeria.

Acesta a fost ghidul nostru pentru paharele curate. Cateva lucruri simple de care sa tii cont pentru ca paharele tale sa straluceasca!