Aduceți atmosfera spaniolă în casele voastre

Tapas, micile gustări vândute alături de băutură în restaurantele din Spania, au devenit populare în întreaga lume, fiind ușor digerabile, gustoase și perfecte în zilele toride de vară. Cum ingredientele iberice se găsesc deja în oferta multor supermarketuri, puteți găti tapas chiar și acasă. Alegeți să preparați rețete simple sau mai complicate, în funcție de preferință, servindu-le într-o atmosferă relaxantă, alături de prieteni.

ARANJAREA MESEI

Pentru a intra într-o ambianță iberică, serviți tapasurile folosind tacâmuri și servețele viu colorate, în nuanțe de roșu și galben.

Pentru realizarea unei decorațiuni pentru masă, folosiți două vaze din sticlă transparentă de aceeași formă, una puțin mai mică decât cealaltă. Așezați flori viu colorate în vaza mică și puneți-o în interiorul celei mai mari. Utilizați felii de lămâie sau lime pentru a umple golul creat. Pentru a da o notă spaniolă autentică aranjamentului, alternați feliile de lămâie cu cele de portocale roșii, imitând astfel drapelul spaniol. 

REALIZAȚI PROPRIILE FRIGĂRUI

Jumătate din bucuria preparării tapasurilor vine din ușurința realizării rețetelor. Astfel, vă va rămâne timp suficient pentru decorarea mesei.

O idee distractivă este să oferiți invitaților șansa de a-și prepara propriile frigărui folosind roșii cherry, bucățele de brânză (brânza tradițională "San Simon" este ideală), ardei, chorizo ​​și anșoa. Aranjați toate ingredientele în castroane mici, adăugând și condimente sau ierburi aromatice 

(pătrunjel sau boia de ardei).

SANGRIA

Se crede că băutura Sherry este motivul inventării delicioaselor tapas, care inițial erau niște felii de pâine folosite pentru a acoperi paharele cu băutură. Înlocuiți Sherry cu sangria, o băutură modernă și foarte cunoscută în întreaga lume. 

Însă, dacă preferați să beți Rioja sau Tempranillo, amintiți-vă că vinul roșu este cel mai bine servit într-un pahar mare, după ce i-ați permis să ”respire” timp de 15-20 minute, pentru a-și îmbunătăți aroma și savoarea. În cele mai multe mașini de spălat vase moderne puteți introduce pahare mari de vin, ceea ce înseamnă că ele vor fi mereu impecabile și gata de folosire pentru orice petrecere. 

COLOANA SONORĂ

Nicio seară spaniolă nu ar fi cu adevărat completă fără o coloană sonoră latino, care să dea tonul petrecerii și să creeze o atmosferă de dans! Vă recomandăm 10 melodii latino esențiale pentru orice iubitor al Spaniei:

  1. Más Que Nada – Sergio Mendes
  2. Quimbara – Celia Cruz
  3. Llego La Banda – Spanish Harlem Orchestra
  4. La Camisa Negra – Juanes 
  5. La Tortura – Shakira
  6. Maestro – Salsa Celtica
  7. Guantanamera – Celia Cruz
  8. La Comay – Sonora Carruseles
  9. Hermano – El Timba
  10. Arrasando – Los Van Van