Sfaturi pentru a fi o gazdă perfectă

Când vorbim despre organizarea impecabilă a unei petreceri, abilitățile voastre de a fi o gazdă bună sunt la fel de importante precum meniul servit. Va invităm să citiți sfaturile noastre, care vă pot desăvârși seara petrecută alături de prieteni.

R.S.V.P. 

Decizia privind tipul petrecerii vă aparține, însă, indiferent dacă organizați o reuniune înte prieteni sau o serată sofisticată, asigurați-vă că le-ați comunicat invitaților codul vestimentar. Astfel, evitați situațiile în care participanții se pot simți stânjeniți. 

Oferiți băuturi invitaților. Oferirea unei băuturi la sosire este o practică răspândită, la fel și servirea invitaților pe parcursul întregii petreceri, însă este la fel de important ca ei să aibă la dispoziție băuturile, pentru a se putea servi și singuri.

Vă recomandăm să plasați sticlele de băutură într-un loc vizibil pentru invitați, astfel încât aceștia să știe că totul este la dispoziția lor, în orice moment. De asemenea, puteți folosi boluri cu gheață în care berea și vinul pot sta la o temperatură scăzută.

Asigurați-vă că paharele folosite sunt strălucitoare. Este important capaharele folosite în timpul petrecerii să strălucească, acest efect putând fi obținut prin spălarea lor în mașina de spălat vase, cu ajutorul produselor Finish Quantum și Soluția de Clătire Finish.

Stabilirea locurilor la masă. Eticheta clasică vă obligă să separați cuplurile în timpul mesei, alternând persoanele de gen feminin cu cele de sex masculin.

Bineînțeles, această practică nu trebuie respectată cu strictețe, însă poate rezulta în eliminarea monotoniei. Prestabilirea locului ocupat de fiecare invitat este și o asigurarea a faptului că toți cei prezenți participă activ la conversațiile din timpul mesei și au ocazia să se cunoască mai bine. În cazul petrecerilor informale, le puteți cere invitațiilor să își schimbe locurile între ei, chiar înaintea servirii desertului. 

Adăugați factorul wow mesei voastre. Folosiți fructe proaspete pentru piesa centrală de decor și aveți grijă ca obiectele voluminoase, precum vazele, să nu obstrucționeze câmpul vizual al invitaților. Transformați felurile de mâncare în tentații irezistibile prin adăugarea unor decorațiuni pe farfurii, precum coacăze roșii, semințe de rodie sau chiar flori comestibile.

Oferiți gustări. Între felurile principale de mâncare, vă propunem să oferiți invitaților mici gustări. Spre exemplu, niște roșii uscate, marinate în vodcă și servite în pahare de martini îi vor uimi pe toți cei prezenți. 

Serviți un aperitiv în stilul bufetului suedez. Pentru a reduce timpul în care aperitivul ajunge la invitați, vă recomandăm să apelați la servirea unui bufet suedez, plasat chiar în centrul mesei. Astfel, fiecare persoană se poate bucura de preparatele realizate de voi.

Cu ajutorul acestor trucuri, petrecerea va fi pe placul tuturor participanților, care își vor aminti întotdeauna de abilitățile voastre de gazdă.