Regulile casei

Fiecare gazdă are capriciile sale. De la programul de culcare, până la orele de duș, fiecare familie, precum și colegii de apartament trebuie să ia mereu deciziile împreună. Cu atât de multe lucruri pe cap, este greu să te mai gândești la organizarea spălării vaselor. Finish te ajută cu câteva reguli care te vor face să economisești timp, energie și stres.

Regula 1 – responsabilitate: spălarea vaselor murdare

În fiecare casă există întotdeauna cineva care face cea mai mare parte a treburilor. Fără o organizare discutată în prealabil, acest lucru ar putea provoca frustrare, mai ales că, a încărca mașina de spălat vase înseamnă să stai foarte mult timp în poziție aplecată.

Pentru a preveni această problemă, iti recomandam sa iti faci un program pe fiecare săptămână sau lună, astfel încât fiecare om din casa să fie implicat în această acțiune. Fiecare ar trebuie să-și așeze în mașina de spălat propriile farfurii. Dacă nu se poate, atunci faceți cu rândul: fiecare este responsabil de această acțiune o săptămână.

Regula 2 – planificarea: setarea programului de spălare a vaselor

Decideți care este perioada cea mai bună pentru a porni  mașina de spălat vase. Credeți-ne, veți scăpa de o mare bătaie de cap. Decizia va depinde de următorii factori:

  1. Când veți avea nevoie să folosiți vasele?
  2. Cine va organiza mașina de spălat vase?

Cel mai bine ar fi să rulați mașina în timpul nopții (sau după cină) ori după micul dejun. Recomandarea noastră ține de faptul că în această perioada fie nu veți fi în casă, fie veți dormi, așa că nu veți folosi vasele din mașina de spălat. Evident, acest program se poate schimba în timpul week-endului.

De asemenea, decizia aceasta ține și de programul celui care organizează mașina de spălat. În cazul familiilor, această acțiune ar putea fi ocazia perfectă să îi învățați pe copii ce înseamnă responsabilitatea.

Regula 3 – organizarea: ai grijă cum așezi vasele în mașina de spălat vase

Unii vor așeza vasele cele mai mari în partea din spate a mașinii de spalat, alții nu își vor bate capul și le vor așeza cum este mai ușor. Unii vor pune toate tipurile de farfurii unul lângă celălalt, alții le vor pune unul în spatele celuilalt sau în ordinea folosirii. Este foarte bine să vorbiți între voi și să alegeți un sistem care să maximizeze spațiul compartimentelor. Bolurile și farfuriile mici pot să stea într-o parte, în timp ce în partea opusă pot fi puse farfuriile mari. Dacă fiecare ar avea propriul spațiu pentru depozitarea vaselor folosite, atunci încărcarea mașinii ar trebui să fie foarte ușoară.

Și în final, ca ultim sfat, încearcă să folosești mașina de spălat atunci când este plină, chiar daca o s-o folosești doar o dată pe săptămână. Ai grijă de vasele tale cu Finish.