Pericolele de care ne putem lovi în bucătarie

Fiecare tigaie nespălată, fiecare colț de bucătărie neîngrijit și neatins de soluțiile de curățenie înseamnă bacterii, mizerie sau microbi. Cele mai murdare locuri înseamnă și cele mai mari probleme așa că trebuie să fii atent și să le cureți cu mare grijă. În timp ce mașina de spălat va avea grijă de vasele tale, tu ar trebui să te ocupi să faci curat în întreaga bucătărie.

Chiuveta

Poate nu te-ai gândit, dar chiuveta ar putea deveni un loc foarte murdar. Crezi că aceasta este special creată pentru a fi curată, însă, bacteriile provenite de la bucățiile de mâncare pot să se dezvolte foarte bine în aceste condiții de umezeală. Iar această situație ar putea provoca foarte ușor anumite boli. Sfatul nostru: curăță chiuveta foarte des. De asemenea, prin folosirea mașinii de spălat vase mai des, chiuveta ar avea de câștigat prin faptul că rămășițele de mâncare, vasele murdare vor sta mai puțin timp în ea, iar cantitatea de apă folosita va fi redusă.

Scurgătorul

Precum chiuveta, și scurgătorul ar putea favoriza prezența bacteriilor, din cauza umezelii. Dacă nu vrei să folosești mașina de spălat, atunci cratițele și tigăile mari ar putea fi dificil de uscat în scurgător, iar apa lăsată de acestea este posibil să se scurgă pe blatul de bucătărie. Însă, există întotdeauna o șansă ca musafirii să nu se gândească să pună vasele în mașina de spălat, așa că este mereu indicat să ai și un scurgător.

Blatul

Este foarte important să ai mereu blatul curat pentru că acesta intră în contact direct cu mâncarea. Dacă acesta nu este perfect curat, bacteriile pot ajunge direct pe mâncarea ta, putând provoca apariția anumitor boli.

Iată câteva sfaturi simple pentru a avea grijă de blat:

  • Spală blatul înainte să te apuci de gătit.
  • Scurge mâncarea cât poți de mult.
  • Asigură-te că ai curățat blatul după ce acesta a intrat în contact direct cu alimentele crude, precum carnea, ouăle sau carnea de pasăre.
  • Nu pune mâncare gătită pe un blat folosit înainte pentru alimente crude decât dacă acesta a fost spălat foarte bine înainte.

Tocătoarele

Pericolele puiului nepreparat sunt deja cunoscute, însă acesta nu este singurul aliment care ar putea provoca probleme. Tocătoarele ar putea avea bacterii care ar face ca prepararea alimentelor să nu fie tocmai sigură. Din fericire, tocătoarele sunt foarte ușor de spălat. Pune-le în mașina de spălat vase imediat ce le-ai folosit. De asemenea, îți recomandăm să nu folosești același tocător pentru prepararea cărnii, a legumelor și a peștelui.

Cu siguranță, unul dintre lucrurile cele mai simple pe care le poți face pentru a avea o bucătărie curată este aceea de a avea vase curate. Iar vasele tale vor fi mereu curate cu tabletele Finish All in 1 Powerball Original  care, datorită compoziției sale, oferă o curățare puternică, ceea ce înseamnă că nu va trebui sa spălați din nou oalele, tigăile și vesela odata spalate in masina de spalat vase[1].[1] Pentru o curatare eficienta, a se vedea instructiunile de utilizare de pe cutia produsului Finish