Paharul potrivit pentru băutura potrivită

Foarte mulți oameni apreciază aromele și senzațiile pe care ți le oferă o bere bună. Asemenea iubitorilor de vin, cunoscătorii de bere îți vor spune toți că paharul contează foarte mult pentru ca experiența să fie deplină. În acest articol vom arunca o privire asupra diferitelor tipuri de pahare de bere, precum și asupra sortimentelor de băutură care pot fi servite în acestea.

Varianta simplă: Conical Pint sau Nonic Pint

Cel mai adesea, în puburile și în barurile din Europa, berea se servește în așa numitele ‘pint glass’. Există, pe de o parte, ‘conical pint’ care mai poarta numele și de ‘shaker glass’ și, datorita formei conice, mai poate fi folosit și pentru cocktailuri. Pe de alta parte, ‘nonic pint’ are, de asemenea, o formă conică, însă pe partea superioară are 2 zone mai accentuate și mai mari care permit accentuarea spumei, de aceea, acest tip de pahar este perfect pentru tipurile de bere cremoase.

Aceste pahare sunt special create pentru a fi rezistente, ușor de curățat și ieftin de înlocuit, însă nu accentueză aromele berii. Sunt alegerea potrivită pentru berile comune, în niciun caz pentru sortimentele exotice, precum cele din ghimbir.

Stemmed Tulip

Acest pahar prezintă o curbă aproape de margine, precum și un picior pentru a-l ține. Forma acestuia permite accentuarea aromelor, iar piciorul previne ca mâna să încălzească băutura. Paharul este potrivit pentru berile aromate, precum cele de sezon, cele puternic carbogazoase – gazul băuturii evaporându-se cu greu din pahar.

Snifter

Similar cu ’stemmed tulip’, acesta este un pahar mai mic și, prin urmare, cu un volum redus. A fost special creat ca o cupa pentru a permite mâinilor să încălzească paharul și, implicit, berea, accentuând astfel aromele băuturii. Poți, de asemenea, să amesteci băutura pentru a accentua aromele. Paharele ’snifter’ sunt alegerea perfectă pentru berile cu o concentratie mare de alcool, recomandabil peste 8%, precum cele belgiene.

Tankard

Aceste pahare mari sunt special create pentru a avea timp să te bucuri de un volum mare bere. Mânerul împiedică astfel căldura corpului să afecteze temperatura berii. Volumul mare de bere înseamnă mai puține drumuri la bar și mai multă plăcere. Este alegerea perfectă pentru tipurile de bere mai puțin alcoolizate, precum cele cu fructe, berile blonde, pilsners sau bitters.

Indiferent de berea pe care vrei s-o bei este important să alegi paharul potrivit. Toate se pot spăla ușor în mașina ta de spălat vase. Așează-le în compartimentul superior, asigurându-te că nu se lovesc între ele. Pentru paharele înalte, precum ’stemmed tulip’, poți regla înălțimea compartimentului, astfel încât să încapă paharele. Alegerea perfectă pentru detergentul de spalat vase este Finish Quantum Max 20 care (iti) oferă o curățare incredibilă și o strălucire uimitoare, precum și extra protecție pentru vasele și paharele tale.