Nu mai știți pe unde să ieșiți în oraș? Recomandare: Games Night

Cu toții ne aducem aminte de serile din copilărie atunci când întreaga familie se strângea să joace cărți, Monopoly sau Remi. Jocurile erau vedetele zilelor de naștere. Însă, board games-urile nu mai sunt, de mult, doar niște jocuri pentru copii.

Board Games-urile devin din ce în ce mai populare

Din ce în ce mai multe cupluri și grupuri de prieteni s-au plictisit de aceleași petreceri și de ieșiri în aceleași puburi sau restaurante, așa că organizează seri de jocuri la cineva acasă. Iar board games-urile pot fi soluția perfectă pentru o seară reușită.

Daca nu te-ai hotărât încă ce jocuri să alegi, iată care sunt cele mai populare:

  • Cards against Humanity: Un joc de cărți care recompensează cel mai amuzant și neașteptat răspuns la anumite intrebări banale.  
  • Diplomacy: Un joc de alianțe și strategii militare în care fiecare jucător încearcă să cucerească teritoriile adversarilor. Deși nu este un joc nou (a fost lansat in 1959), abia acum începe să câștige popularitate.
  • Settlers of Catan: Este un joc al norocului, precum și al controlului și al îndrăznelii. Fiecare jucător încearcă să controleze resursele unei insule din Catan, negociind cu ceilalți jucători.
  • Scrabble: Acest joc al cuvintelor a fost mereu foarte cunoscut. Recent, aplicațiile mobile și-au câștigat popularitatea. Scrabble este un joc care îți testează vocabularul, precum și abilitățile strategice. Trebuie să fii mereu pregătit pentru următorul joc cu prietenii.
  • Pictionary: Foarte asemănător cu mima sau cu alte jocuri în care trebuie să ghicești ceva după indiciile pe care ți le dau coechipierii, Pictionary are mai multe variante. Cea mai grea versiune este aceea în care jucătorii trebuie să deseneze noțiuni abstracte, într-o anumită perioadă de timp, iar coechipierii trebuie să ghicească despre ce este vorba. Poate fi pe atât de frustrant, pe cât de distractiv!

Cum să organizezi o seară de jocuri reușită

Să alegi jocul potrivit nu este totul. Cele mai dificile alegeri sunt cele de băutură și mâncare. Ține minte că trebuie să eviți petele de sos sau grăsime. Evită mai ales mâncarea grasă pe care o mănânci cu mâinile. Poți condimenta, de asemenea, și băuturile, făcându-le parte din joc. Cine pierde primul joc, trebuie să prepare și să servească băuturile pentru toată lumea. Lasă-ți creativitatea să meargă atunci când vine vorba de pedepse. O să fie cu adevărat distractiv.

Și nu uita de curățenia de final

Bineînțeles, după distracție urmează curățenia. Iar organizatorul va fi cel pe care va cădea întreaga treabă. Din fericire, mare parte din paharele și farfuriile folosite la petrecere pot fi curățate în mașina de spălat vase. În plus, nu strică și o ultimă oră de socializare. Așa că poți să-ți inviți prietenii să te ajute la curățarea vaselor: să adune toate snacksurile, să strângă toate vasele. Probabil, însă, că tabletele pentru mașina de spălat vase ar trebuie să le aduci tu. Însă, nu-ți face griji, Finish se va ocupa ca vasele tale să fie mereu curate și strălucitoare. Așa că tu te poți distra de fiecare dată, fără să te gândești la curățenia de după petrecere.