Distracția la petrecere: Top jocuri pe care să le încercați la cină

Păstrarea bunei dispoziții de-a lungul cinei face parte din atribuțiile unei gazde bune, cu toate acestea, această sarcină poate fi o adevărată provocaare – mai ales când trebuie să jonglezi între menținerea conversațiilor spumoase, păstrarea paharelor pline sau servirea platourilor perfect aranjate.

Pentru a nu apela literalmente la jonglerii, vă prezentăm câteva idei distractive pentru o combinație perfectă de distracție, bună-dispoziție și, bineînțeles, mâncare.

GHICEȘTE PERSONAJUL

Pentru acest joc simplu, nu trebuie să consumi mult timp sau efort. Înainte de petrecere, scrie pe câteva bucăți de hârtie numele unor oameni celebri (numărul de bilete va fi stabilit în funcție de numărul de invitați). Acești oameni pot fi reali sau fictivi, atât timp cât sunt suficient de cunoscuți.

Pune foile sub fiecare farfurie, cu numele în jos. Într-un moment de liniște de-a lungul  serii (sau atunci când ai nevoie de câteva minute libere pentru a termina de gătit felul principal), provoacă-ți prietenii la joc explică-le regulile: fiecare invitat trebuie să se uite sub farfurie și să arate celorlate persoane de la masă numele personajului de pe foaie fără a se uita însă la rândul său pe aceasta. Pentru a ghici identitatea persoanei, invitatul trebuie să pună întrebări celorlalți oaspeți.

Printează și decupează lista noastră de celebrități pentru a da tonul la distracție.

JOCURI DISTRACTIVE CU FOTOGRAFII 

Acest joc îți garantează o seară memorabilă în adevăratul sens al cuvântului, plasarea câtorva aparate foto în mijlocul mesei este o modalitate ideală pentru a îți menține invitații cu zâmbetul pe buze – de asemenea, poți folosi și telefoanele mobile.

În timp ce gătești de zori în bucătărie, invitații tăi pot surprinde instantanee amuzante, pe care mai târziu le poți folosi pentru o altă întâlnire sau pe care le poți împărtăși cu ei. O altă soluție este o cameră foto Polaroid, un aparat cu un farmec retro care îți permite vizualizarea fotografiilor aproape instantaneu.

Încearcă provocarea unei fotografii amuzante și realizează câteva instantanee hazlii.

GHICEȘTE SORTIMENTUL DE VIN

Acest joc simplu este ideal dacă invitații tăi se consideră experți în degustarea de vinuri. Roagă-ți oaspeții să aducă câte o stică de vin fără etichetă și pe măsură ce orele trec, dă-le spre degustare fiecare sortiment.

La finalul serii, dezvăluie misterul, arată-le etichetele sticlelor și provoacă-i să potrivească numele de pe etichetă cu sticla – această metodă va stabili persoanele care știu să facă diferența între Chablis și Chardonnay!

Pentru o evidență mai bună a sortimentelor servite, oferă-le oaspeților carnețele și pixuri pentru a nota numele vinului, poți chiar să mărești miza și să pui în joc o sticlă de vin ca premiu. Nu uita să păstrezi paharele curate și strălucitoare pentru ca oaspeții să evalueze culoarea fiecărui sortiment de vin.

Pentru un joc mai simplu, printează câteva copii din Păreri despre vin și Clasamente (hyperlink) pentru invitații tăi.

IA CINA CU PRIETENII

Fanii amuzantului show culinar TV vor cunoaște dinainte formatul jocului, prin urmare, de ce să nu pui în scenă acest joc distractiv alături de prietenii tăi? Pe rând, fiți gazda unei cine festive și notați eforturile fiecăruia de la 1 la 10 folosind criteriile prezentate de emisiunea TV:

  • Modul de prezentare al preparatelor
  • Calitatea produselor alimentare
  • Efortul depus și complexitatea meniului
  • Gazda și metodele de distracție

Dacă ești o persoană ambițioasă, poți să filmezi cina festivă pe care o poți viziona peste ani – poți chiar să le propui prietenilor să măriți miza jocului prin strângerea unei mici sume de bani pentru premiul câștigătorului.