De ce să ne bem ceaiul în pahare

Suntem obișnuiți să bem ceaiul din cești de ceramică, însă, în diferite țări și diferite culturi există o întreagă tradiție atunci când vine vorba despre pregătirea și consumarea ceaiului. Mulți aleg paharele sau ceștile de sticlă în detrimentul celor de ceramică. Însă de ce fac această alegere?

De ce să folosim un pahar

Există foarte multe motive pentru care alegi să bei ceaiul din pahar și nu într-o ceașcă de ceramică:

    1. Primul și probabil cel mai evident motiv este faptul că poți vedea lichidul din interior. Astfel, vei putea observa compoziția ceaiului și dacă acesta s-a infuzat sau nu.
    2. Atunci când îl bei dintr-o ceașcă de ceramică, imperfecțiunile microscopice pot afecta calitatea ceaiului. Atunci când moleculele ceaiului intră în contact cu această suprafața, aromele pot să fie alterate. Recipientele din sticlă pot să mențină intacte aromele și proprietățile ceaiului.
    3. Sticla este mai ușor de curățat decât ceramica, mai ales cele care au o suprafață poroasă. Taninul vegetal din ceai poate să intre în suprafața ceștii, făcând-o foarte greu de curățat. Pe când, în cazul sticlei, aceste pete nu vor putea pătrunde în interiorul materialului, făcându-le mult mai ușor de curățat.

Care sunt argumentele contrare folosirii paharelor pentru consumarea ceaiului

Exista o caracteristică a paharelor din sticlă care poate cauza mari probleme atunci când este folosit pentru consumarea ceaiului sau a oricăror băuturi fierbinți: faptul că accentuează căldura. Altfel spus, te poți arde pe mâini atunci când le vei ține în mână. De aceea, rușii au creat acel ‘podstakannik’, respectiv acel suport cu mâner de metal cu care puteai ține paharul.

În cel mai rău caz, turnarea unui lichid fierbinte într-un pahar rece, poate duce la apariția fenomenului de șoc termic – atunci când paharul poate să se fisureze sau chiar să se spargă. Însa, cele mai multe dintre acestea, mai ales cele special făcute pentru băuturile fierbinți, sunt realizate special pentru a rezista la lichide cu temperaturi extreme diferite. Este important să verifici mereu prospecțiile paharelor pentru a vedea dacă au fost create special pentru a rezista la lichide fierbinți.

Cum să cureți petele

Indiferent dacă alegi un pahar de sticlă sau o cană de ceramică, va trebui să le speli. Ceaiul poate crea pete greu de curățat, însă, cu ajutorul lui Finish nu trebuie să-ti mai faci griji.

Cu toate acestea, din cauza spălărilor repetate, sticla paharelor poate să se mătuiască. De aceea, Finish a creat Finish Quantum Max 20 care îți oferă o curățare incredibilă și o strălucire uimitoare, precum și extra protecție pentru vasele și paharele tale.

Așa că indiferent cum alegi să bei ceaiul – în cană sau în pahar, într-un recipient de sticlă sau de ceramică – Finish are grijă ca acesta să fie mereu curat.