Cum să organizezi un Cocktail Party cu buget limitat

Cocktail Party este o ocazie perfectă să-ți aduni prietenii și să le demonstrezi că poți organiza o petrecere cu stil. Tot ce trebuie este să comunici că ținuta este elegantă, să prepari câteva băuturi și să alegi o muzică bună. Cu puțin efort, ai putea organiza o petrecere pe care toată lumea să o țină minte multe luni de acum încolo.

Singurul lucru care ți-ar putea încurca puțin planurile ar fi faptul că, pentru unele rețete, vei avea nevoie să dai o fugă la magazin pentru a cumpăra toate ingredientele. Însă, ai grija la buget, o petrecere nu ar trebui să coste o avere. Sfatul nostru ar fi să-ți alcătuiești o listă de 5 cocktailuri clasice pentru a satisface gusturi diferite, însă pentru care vei avea nevoie de doar 3 tipuri de alcool: gin, whisky și vin.

Tom Collins

O băutură foarte ușor de preparat, energizantă, dar în același timp delicată, care datează din anul 1870.

50ml Gin
25ml Suc de lămâie 
1(tsp) linguriță Zahăr
Apă minerală

Combină ginul cu sucul de lămâie și servește băutura într-un pahar de tipul highball, în care mai adaugi apă minerală și decoreaz-o cu o feliuță de lămâie.

Gimlet

Foarte apropiat de Tom Collins, cocktailul Gimlet este mult mai acru și a fost numit astfel după medicul Royal Naval, Sir Thomas Gimlette.

50ml Gin
25ml Suc de lime
1(tsp) linguriță Zahăr

Umple un pahar cu gheață și adaugă zahăr, gin și sucul de lime. Servește-l într-un pahar de martini și rade puțină coajă de lămâie pe deasupra.

Martini

Este unul dintre cele mai simple mixuri de băutură și poate cel mai cunoscut. Accentuează perfect aroma de gin și nu este deloc o băutură slabă.

50ml Gin
10ml Vin

Amestecă vinul cu ginul și adaugă gheață. Servește-l într-un pahar de martini alături de măsline. Poți face, de asemenea, un Martini Dirty daca vei adăuga puțină saramură de măsline în amestecul deja făcut.

Manhattan

Un alt cocktail foarte simplu al cărui gust va depinde foarte mult de tipul de whisky pe care îl vei folosi. Cel mai bine ar fi să mergi la sigur, cu cel care îți place cel mai mult. Apoi poți experimenta și scotches, bourbon sau ryes.

25ml Whisky
15ml Vin

Umple paharul cu gheață și adaugă whisky-ul și vinul. Amestecă foarte atent până când cele două băuturi se vor mixa, însă ai grijă să nu se răcească prea mult. Servește-l într-un pahar de Martini, fie cu coaja de lămâie, fie cu cireșe.

Old Fashioned

O băutură care își merita numele pentru că este cel mai „bătrân” cocktail. O băutură perfectă pentru cei care preferă băuturile tari și aromele complexe.

50ml Whisky
1(tsp) linguriță  Zahăr
Coajă de portocale

Pune o felie de portocală pe fundul unui pahar și adaugă zahărul. Lasă-le puțin, astfel încât să se pătrundă aromele. Adaugă apoi jumătate din cantitatea de whisky și amestecă până se dizolvă zahărul. Adaugă gheață și restul de whisky. După gust, poți adăuga Absint sau Bitter.


Ca orice eveniment din viața ta, organizarea unei petreceri înseamnă, cu siguranță, si vase murdare. Însă, indiferent de câte vase murdare se vor strânge după petrecere, Finish va avea grijă de ele. Așa că tot ce trebuie să faci este să te bucuri de petrecere și de invitații tăi. Folosește Finish Quantum Power Gel și ai încredere că vasele tale vor fi mereu curate și strălucitoare.