Cum să organizezi o petrecere de neuitat

Fie că sărbătorești absolvirea facultății, un botez, o logodnă, o aniversare sau orice ocazie specială, în momentul în care organizezi o cină festivă, este normal să eviți orice hopuri. Pentru a organiza o petrecere de neuitat, citește sfaturile noastre.

Un meniu variat. Oferă-le invitațiilor tăi ocazia să se simtă cu adevărat speciali prin gândirea unui meniu personalizat pe care să îl transmiți către ei înainte de eveniment. Propune pentru fiecare fel un număr de opțiuni cu care te simți confortabil să le prepari. În general, două opțiuni pentru fiecare preparat sunt suficiente.

Roagă oaspeții să trimită în timp util preferințele lor pentru a cumpăra cantitățile de ingrediente corecte și ușurează-ți viața prin servirea unor platouri semi-preparate sau gătite în avans, chiar cu o noapte înainte. Invitații pot păstra apoi meniurile transmise înainte de cină ca amintiri.

Oferă serii festive o temă. Conceptul petrecerii va fi probabil legatde ocazia pe care o sărbătorești, așa că de ce nu ai fi creativ păstrând linia și pentru modul în care aranjezi masa?

De exemplu, dacă organizezi o petrecere post-absolvire, poți să împăturești servețelele sub forma unei diplome pe care o poți lega cu o panglică. Servețelele și fețele de masă pot reflecta culorile tradiționale ale universității, în timp ce bilețelele pentru plasarea oaspeților pot lua forma unei cărți.

Gândește decorațiuni individuale pentru plasarea invitațiilor la masă. Oferă un extra farmec locurilor de la masă prin înfrumusețarea lor cu detalii personalizate. O metodă simplă și economică este folosirea sticluțelor vechi de parfum (alte opțiuni sunt borcanele mici sau sticlele de ulei de măsline) pe post de vaze pentru flori sălbatice.

Încearcă să folosești mileuri neconvenționale. În locul tradiționalelor servețele pătrate din material, mizează pe ceva  ieșit din comun. Mileurile din hârtie cu model sunt o alternativă ieftină fantastică,  aratînd uimitor aranjate sub farfuriile transparente.Folosirea acestora lasă impresia că însăși farfuria are imprimat un model complicat. Avantajul folosirii servețelelor din hârtie sau a mileuriloreste că pot fi personalizate cu modele sau cuvinte, facându-le astfel perfecte ca suvenir..

Oferă oaspeților mici cadouri. Acestea pot fi orice fel de la cutiuțe cu truffe la lumânări parfumate. Ca alternativă, dacă dorești să dedici mai mult timp acestor atenții, poți să pregătești borcane cu zahăr infuzat un cadou perfect pentru invitații gurmanzi.

Pentru a pregăti acest preparat, poți folosi ingrediente uscate precum păstăi de vanilie, cacao sau boabe de cafea, sau mai ai opțiunea de a folosi ingrediente proaspete precum coajă de lămâie, de portocală sau ramuri de lavandă – acestea trebuie uscate pe o hârtie cerată pe timpul nopții.

Umple un recipient ermetic (un borcan mic) cu zahăr, înainte de a presăra ingredientul ales pentru infuzie. Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de câteva zile, însă vei avea parte de un delicios zahăr ușor aromat pe care îl poți oferi oaspeților în borcane frumos aranjate legate cu panglică.