Amenajarea perfectă a mesei

Fie că pregătești o cină romantică pentru două persoane sau o mică petrecere pentru prieteni, mici detalii precum aranjarea mesei ajută la pregătirea unei seri speciale. Inspirați-vă din sugestiile noastre simple, dar șic pentru aranjarea mesei.

ETICHETE ȘI DETALIILE DE BAZĂ

Nu este obligatoriu să folosiți o etichetă pentru nume (sau să urmăriți pas cu pas regulile unei cine)! Vă prezentăm câteva sfaturi de bază pentru un aranjament elegant și atractiv pentru masă. Cele 6 reguli de aur sunt:

  1. Aranjați mâncarea pe partea stângă și paharul pe partea dreaptă
  2. Farfuria laterală, dacă folosiți una, ar trebui plasată pe partea stângă a fiecarui loc.
  3. Paharele pentru băutură vor fi așezate pe partea dreaptă alături de lingura pentru supă și cutițe.
  4. Paharul pentru apă trebuie să fie aranjat deasupra cuțitului, iar în partea dreaptă, paharul pentru vin.
  5. Tacâmurile pentru desert pot fi aranjate pe orice parte sau conform orei 12.00 cu lingura îndreptată spre stânga și cu furculița îndreptată spre dreapta.
  6. Asigurați-vă că pe fiecare parte a farfuriei sunt maxim 3 piese.

Pentru mai mult spațiu pe masă, vă sfătuim să aranjați farfuria din lateral deasupra meniului principal – acest truct creează mai mult loc și oferă aranjamentului înălțime.

SERVEȚELE

Puteți oferi aranjamentului de masă un miros proaspăt prin împăturirea unei crenguțe sau Rozmarin în interiorul servețelelor, aceste ierburi au o aromă minunată, iar lavanda este ideală datorită culorii mov vibrante și a parfumului de vară. Pentru o notă personală, legați eticheta cu numele invitatului în jurul crenguței.

Alternativ, dacă știți că sunteți o persoană ambițioasă, încercați tehnica Rose Fold pentru împăturirea servețelelor –pentru un rezultat incredibil, folosiți culorile preferate. 

ULTIMELE DETALII

 

Să fie lumină! Pentru o cină organizată la lasarea serii, cea mai  bună metodă de a crea o atmosferă caldă și plăcută este să decorați masa cu piese de iluminat. Folosiți un suport de pahar umplut cu apă și decorat cu flori sălbatice, la care adăugați o lumânare, și veți crea o decorațiune specială de iluminat. Paharul poate fi mutat deasupra farfuriei în timpul servirii mesei.

 

Etichete pentru nume. Acestea pot fi carduri simple, însă nu ezitați să vă folosiți imaginația. Etichetele realizate manual, la care se adaugă inițiale și numele musafirului sunt o idee grozavă pentru a indica locul invitaților.

Suporții folosiți la Scrabble sunt inediți și pot conduce la jocuri după cină în timp ce musafirii se vor simți foarte bine în casa dvs.

Puteți lega cu panglică dopurile rămase de la sticlele de vin pentru a crea înlocuitor inedit pe care musafirii îl pot lua acasă ca amintire.