Inspirație pentru o cină de vară

Când sunteți gazda unei petreceri, doriți ca decorațiunile folosite să fie la fel de apreciate precum mâncarea. Primul pas către surprinderea invitaților este să folosiți o veselă impecabilă, însă există și alte trucuri de decorare creativă a mesei. Vă invităm să ne urmați sfaturile. 

CULORI ȘI TEMATICĂ

Când alegeți șervețelele și șervetele, optați pentru culori puternice: verde deschis, galben pai sau portocaliu, pentru a crea o atmosferă de vară. 

În plus, dacă mizați pe servirea unor preparate cu specific internațional, precum cele din bucătăria spaniolă, optați pentru decorațiuni în culorile specifice țării respective.

Un meniu format din tapas, paella și churros va arăta impecabil dacă este servit în vase rustice de teracotă, pe o față de masă colorată în nuanțe de roșu și galben. 

PREZENTARE 

Dacă aveți o masă cu un design aparte, nu vă sfiiți să renunțați la fața de masă, mai ales dacă vă aflați în confortul propriului cămin, unde nu trebuie să vă formalizați.

Cea mai simplă cale de a crea un spațiu bine organizat pe masă este să așezati vesela astfel încât invitații să nu stea înghesuiți și să se bucure de confort pe tot parcursul cinei.

Vă recomandăm să lasați un spațiu de 38 de centimetri între fiecare set de farfurii și pahare, iar dacă masa este prea mică, uniți două corpuri de mobilier.  

PIESA CENTRALĂ DE DECOR        

Dacă doriți să infrumusețații masa cu o piesă centrală de decor, asigurați-vă că aceasta nu depășește dimensiunea de 25x25 de centimetri. Elementul trebuie să creeze un punct de interes, însă fără a fi ostentativ, permițând invitaților să se poată privi. 

Realizați o piesă de decor ideală pentru cina de vară prin folosirea unui recipient pătrat din sticlă, în care să puneți lămâi, portocale și limete, o alegere care va impresiona cu siguranță invitații.

Cei care doresc să confere un aer rustic mesei pot alege să creeze un ghiveci cu ajutorul unui pahar din sticlă sau ceramică, în care să amestece pământ și ierburi aromatice precum rozmarin, fenicul sau cimbru.

Piesele centrale de decor pot avea și roul unei surse discrete de lumină: folosiți borcane de gem în care așezați cu grijă lumânări tip pastilă! Efectul va fi cu adevărat spectaculos! 

 

RETUȘURILE FINALE

Creați impresia de simetrie perfectă cu ajutorul a două carafe identice, pe care să le umpleți cu apă și felii de lâmâie, respectiv frunze de mentă, și așezați-le la cele două capete ale mesei. Aceasta este alternativa perfectă la apa minerală necarbogazificată.

O altă cale de a impresiona oaspeții este printr-o prezentare inedită a meniului. Renunțați la clasicele carduri de masă în favoarea unor șervete sau table de scris pe care să treceți numele invitaților. Puteți chiar să pictați meniul și să îl expuneți oaspeților pe un șevalet.

De asemenea, sfatul nostru este să optați pentru decorațiuni care să respecte tematica meniului. Dacă serviți gazpacho, oferiți invitaților un indiciu cu privire la ce fel de mâncare îi așteaptă: un ciorchine de roșii așezat lângă fiecare farfurie fiind alegerea ideală.  

În concluzie, nu vă feriți de neconvențional și folosiți păhărele în locul râșnițelor de sare și piper. Efectul va fi cu totul neobișnuit, iar invitații vor pleca de la cină cu o amintire memorabilă. 

 

Pentru mai multe sfaturi, urmăriți ghidul nostru video: