Transformați ieșirea la grătar într-o adevărată petrecere

BBQ sauce bottles

Sezonul ieșirilor la grătar este în sfârșit aici și probabil că deja visați la organizarea propriei petreceri tematice în aer liber. Vă invităm să urmați sfaturile noastre de prezentare a preparatelor, care vor complimenta cu siguranță felurile delicioase de mâncare, băutura și întreaga atmosferă a evenimentului.

ARTA ARANJĂRII ÎN FARFURIE

Cea mai bună soluție de a ieși din tipare este să utilizați sosuri și garnituri pentru decorarea felurilor de mâncare.

Începeți cu o veselă de un alb strălucitor și, cu ajutorul unei pungi pentru ornat prăjituri, desenați modele și forme interesante pe suprafața farfuriei folosind sos de muștar, ketchup sau chiar sos barbeque. Așezați apoi cu grijă preparatele. 

CREAȚI IMPRESIA DE VOLUM

Mini burger on board

Transformați aranjamentul mesei într-un punct de atracție printr-un joc de volumetrie, care să impresioneze oaspeții.

Vă sugerăm să aranjați recipientele pentru sos sub forma unei piramide, să folosiți accesorii supraetajate pentru a scoate în evidență paharele de cristal sau chiflele.

O altă sugestie este să folosiți șervete pe care să așezați farfuriile sau chiar să creați buzunare din șervețele, în care să introduceți tacâmurile. 

REINVENTAREA MENIULUI

Bread Basket

În timp, ieșirile la grătar au ajuns să fie sinonime cu micii și cârnații ușor carbonizați, însă, cu ajutorul imaginației, puteți transforma o masă simplă într-un adevărat festin.

Astfel, puteți include în meniu salata de varză în care ați adăugat semințe de rodie și bucăți de portocală. În plus, un amestec de castraveți și iaurt va complimenta preparatele la grătar. Înlocuiți chiflele cu rulouri de focaccia cu ulei de măsline, pite sau chiar cu aluaturi dospite, care pot fi servite la masă în coșuri de ratan. 

BUCURAȚI-VĂ DE NATURĂ 

Glass with garnished drink

Aduceți natura mai aproape ca oricând, folosind ramuri de copac, frunze și flori pentru decorarea mesei. În plus, introduceți câteva crenguțe de mentă și felii de fructe în paharele cu băuturi și înlocuiți cuburile de gheață cu bucăți de fructe congelate. Efectul va fi spectaculos! 

Sfaturi pentru un meniu de vară